Emine Çelebi, bir yıldır birlikte olduğu sevgilisine evlilik teklifini kendisi yapmaya karar verdi. Bunun üzerine Çelebi, İstanbul’daki sevgilisi Soner Buvan’ı Tekirdağ’a çağırdı. Tekirdağ’a gelen Buvan, sevgilisinin isteği üzerine arkadaşlarıyla birlikte balık tutmak için tekneyle denize açıldı. Emine Çelebi ise planladığı sürpriz evlilik teklifini arkadaşlarının da yardımıyla hazırlamak için çalışmalara başladı.

ROLLER DEĞİŞTİ

Üzerine gelinlik, başına duvak takan ve çıplak ayakla gezinen gelin adayı, sevgilisinin içinde bulunduğu teknenin yanaşacağı Marina’daki yolun üzerine 150 bardak içerisine mum yaktı. Hava karardıktan bir süre sonra balıktan dönen ve tekneyle limana yanaşan Soner Buvan, yanan mumların arasında gelinlik içerisindeki sevgilisini görünce şaşkına döndü. Çalan darbuka, kanun, klarnet eşliğinde Buvan tekneden inerken, sevgilisinin önünde diz çöken Emine Çelebi, elindeki tek taş yüzükle ona evlenme teklifinde bulundu. Yaşanan bu olay sonrası şoke olan Soner Buvan’ın cevabı ise 'Evet' oldu.

Ardından Emine Çelebi, satın aldığı tek taş yüzüğü sevgilisini parmağına taktı. Ortak arkadaşları da damat ve gelin adayının koluna bilezik taktı.

Ardından çiftin arkadaşları tekneye geçti ve kaptan kıyafeti giyen bir arkadaşları formalite icabı kaptan nikahı kıydı. Daha sonra çift ve arkadaşları hem teknede, hem de marinada müzik eşliğinde eğlendi.

Emine Çelebi, erkek arkadaşına ilginç bir şekilde evlilik teklifinde bulunmak için böyle bir çalışma yaptığını söyledi. Çelebi, "Erkek arkadaşıma evlilik teklifinde bulundum. 150 adet mum hazırladım. Ben bu mumların ortasında durarak olaydan habersiz olan arkadaşıma evlilik teklifi yaptım. Tek taş bir yüzük taktım. Bir gün konuşurken muhabbet evlilik teklifinden açıldı. Arkadaşım bana 'Sen yaparsın aşkım' dedi. Ben de 'Tamam ben yaparım' dedim. Ben bunu kafamda oluşturdum ve gerçekleştirdim" dedi.

Soner Buvan da sürpriz teklife çok şaşırdığını belirtti. Buvan, "İnsanın hayatında böyle bir şey bir kere başına gelir. Oda benim başıma geldi. Çok güzel oldu. Haberim yoktu. Ben balık tutmaya gelmiştim. Ama Emine bana sürpriz yapmış. Haberim yoktu. Çok şaşırdım. Ama ben balığımı tuttum. Tek taş yüzük bile takıldı" diye konuştu.



RY(LK/BT)