Ortaköy'deki Avrupa Birliği ofisinde gerçekleşen ziyarette genç fütüristler de Bağış'a tasarımlarını sunum eşliğinde anlattı. Bağış sunumların ardından genç fütüristlere teşekkür etti. Bağış, Türkiye'nin bölgedeki öneminin giderek arttığını dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemize uluslararası çevrenin biçtiği fütürist bir kimlik var. O yüzden fütürizmi daha derinlemesine anlamamız gerekir. Sorumluluğunu üstlendiğim AB süreci de geçmişimiz ve geleceğimiz arasında bir köprü, Türkiye'nin daha şeffaf bir ülke olması için çaba gösteren bir bakanlığız. İstanbul, içinden deniz geçen tek şehir. O yüzden böyle bir potansiyeli değerlendirmemiz gerekir."

Türkiye'nin temsil ettiği bu değerleri güçlendirmek için en önemli itici gücün AB süreci olduğunu vurgulayan AB Bakanı Bağış, "Hükümet olarak bu doğrultuda 9 yıldır büyük bir kararlılık içerisindeyiz. Amacımız Türkiye'yi her alanda AB standartlarıyla donatmak ve geleceğe daha güvenle bakan bir ülke olmaktır. Bulunduğumuz noktada AB'nin fütürist vizyonunun, Türkiye'nin gelecek tasavvurunun çok daha gerisinde kaldığına üzülerek şahit oluyoruz. Türkiye birçok alanda AB üyesi birçok ülkeden dahi ileri olmasına rağmen, tarihte hiçbir ülkeye uygulanmayan çifte standartla karşı karşıyadır. Buna rağmen, biz milletimize daha aydınlık bir gelecek sunmak için AB müktesebatına uyum çalışmalarımızı sürdürüyor, reformları kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Sadece Türkiye-AB ilişkileri açısından değil, insanlık için de daha huzurlu, daha aydınlık, daha adil, daha barışçıl bir gelecek asla uzakta değildir" ifadelerini kullandı.

FÜTÜRİZM NEDİR?


İş ve yaşam için olumlu gelecek tasarımına Fütürizm deniyor. Gelecek hakkındaki 'oluşmuş bir gelecek vardır ve biz ona gider ya da onu tahmin ederiz' şeklindeki yaygın ve edilgen algıyı değiştirmeyi hedefleyen bakış açısıdır. İnsanlık olarak eriştiğimiz bilgi ve teknolojiyi kullanarak muhtelif gelecekler oluşturulabileceğini kabul eder ve yaşamın tüm boyutları için alternatif senaryolar ile olumlu gelecek tasarımı yapılabileceğini benimser. Multidisipliner yaklaşımla, uzlaşmacı, yenilikçi, stratejik ve sürdürülebilir öneriler geliştirir.