Bornova Hayrettin Duran Lisesi Futbol Takımı’nda forma giyen Serdar Akyol, Buca Endüstri Meslek Lisesi’yle salı günü Bornova Stadı’nda karşı karşıya geldikleri maçta ölümden döndü. Oyun sırasında sakız çiğneyen Serdar Akyol, maçın 3'üncü dakikasında sağ kanatta koşarken rakibinin müdahalesiyle yere düştü.

Bir türlü yerden kalkamayan ve kendinden geçen Serdar’a ilk müdahaleyi Beden Eğitimi Öğretmeni Kamil Can müdahale etti. Çenesi kilitlenen Serdar müdahale sırasında kusunca boğazına takılan sakızı da çıkarıp nefes almaya başladı.

Hayrettin Duran Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Kamil Can, olay anını anlatırken her iki takım futbolcularının panik halinde yedek kulübesine seslendiğini söyledi. Can, “İlk önce kolu kırıldı zannettim. Ancak yanına gittiğimde gözleri kaymış, çenesi kilitlenmiş şekilde, titreyerek kıvranıyordu. Rengi bile değişmişti. Derhal çenesini açıp, geriye kaçan dilini dışarı çektim. Ancak dil sürekli geri kaçıyor ve çenesi kilitleniyordu. Parmağımla boğazını tahriş etmiş olmalıyım; kustu. O anda sakız üç parça halinde dışarı çıktı” dedi.

Kendisi Serdar’a müdahale ederken Okul Müdürü Ömer Ertem’in 112’den ambulans çağırdığını ekleyen Can, “Oksijen maskesi takıp, oyuncumuzu Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırdılar. Çok şükür sahada yaptığımız erken müdahale işe yaramış. Ege Üniversitesi’nde de gereken tedavi uygulandı. Açıkçası, Serdar’ın çiğnediği sakız az kalsın canına mal oluyordu. Temasın olduğu, ikili mücadelelerden dolayı darbe ve düşmelerin yaşandığı branşlarda sakız çiğnenmesi sağlıklı değil. Bu tüm sporculara ders olmalı” diye konuştu.

SAKIZA TÖVBE

Aynı zamanda Karşıyaka U-17 Takımı’nda da forma giyen Serdar, olay anını hatırlamadığını söyledi. Orta yapmadan önce rakibinden de darbe aldığını söyleyen Serdar, “Gözümün önünden annem, babam ve ağabeyim geçti. Sakızın soluk boruma kaçacağını hiç tahmin etmezdim. Neyse ki Kamil Can Hocam müdahale etti ve beni kurtardı. Futbol oynamaya devam edeceğim, ancak bir daha sakız çiğnemem. Hiçbir arkadaşım da spor yaparken sakız çiğnemesin” diye konuştu.

KURSU YENİ ALMIŞ

Serdar’a müdahale eden Beden Eğitimi Öğretmeni Kamil Can’ın, henüz 10 gün önce ilk yardım kursunu tamamladığı öğrenildi. Müdahale esnasında, Serdar’ın bilinci yerinde değilken ısırdığı parmağındaki yarayı gösteren Can, “Kursun faydasını hemen gördük. Umarım bir daha ihtiyacım olmaz” dedi.

Serdar’ın babası Hüseyin Akyol ve annesi Meral Akyol, oğullarının başına gelen olaydan dolayı çok korktuklarını söyledi. Hüseyin Akyol, “Kamil Hoca’dan Allah razı olsun. Maç esnasında ambulans olmaması belki de Serdar’ın hayatına mal olacaktı. Ancak Kamil Hoca’nın cesur müdahalesi onu kurtardı” dedir. Evinde dinlenen Serdar’ı takım arkadaşları Melih Dursun ve Eray Güçlü de ziyaret etti.