Kaza, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde dün saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Biga’daki bir fabrikada çalışan tekniker Şahin Derse yönetimindeki 09 EV 455 plakalı otomobil, Şirintepe Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Savrulan otomobil, yol kenarında park halinde duran 17 ZD 150 plakalı TIR'a yandan hızla çarptı. Kazada TIR’ın altına giren otomobilin sürücüsü Şahin Derse ve eşi Ayşenur Derse ağır yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesiyle olay yerine gelen ambulansla Biga Devlet Hastanesi'nde kaldırılan genç çift, yapılan ilk müdahalenin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada, yapılan müdahalelere rağmen Şahin Derse, sabaha karşı yaşam savaşını kaybetti. Ev kadını Ayşenur Derse'nin ise bacaklarında kırıklar olduğu bildirildi.

ALTI AY ÖNCE EVLENMİŞ

Sürücü Şahin Derse'nin, eşi Ayşenur Derse ile 6 ay önce evlendiği belirtildi. Genç çiftin, Biga Belediye Nikah Salonu'nda kıyılan nikahın ardından görkemli bir düğünle evlendikleri öğrenildi. Yeni evli çiftin ayrılmasına neden olan feci kaza ilçeyi yasa boğdu. Kazayı öğrenen çiftin yakınları sinir krizi geçirdi. Öte yandan Ayşenur Derse’ye eşinin kazada can verdiğinin henüz söylenemediği ortaya çıktı.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Çanakkale Devlet Hastanesi’nden cenazesi yakınları tarafından alınan Şahin Derse son kez Biga’ya baba ocağına getirildi. Daha sonra Derse için Bademlik Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Derse’nin yakınları ve arkadaşları katıldı. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından genç adam gözyaşları arasında Çiçekli Dede Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.



BG(İÖ/BT)