Gemlik'e gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bursa Ulaşım- Toplu Taşım İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret A.Ş (BURULAŞ) Genel Müdürü Levent Fidansoy, SEABIRD Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan, Kaptan Pilotlar Stephen Bursey, Kirk Allen ve Fabio Ciovaccani Gemlik Belediye Başkan Vekili Ak Parti’li Refik Yılmaz ile birlikte Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi önü, Dörtyol iskelesi ve sahil kesiminde incelemelerde bulundu.

Başkanvekili Refik Yılmaz, deniz uçağı seferlerinde BURULAŞ ile proje ortaklığı yapacaklarını, altyapı, fizibilite ve izin konusundaki çalışmaları başlattıklarını söyledi. Gemlik ile İstanbul arasının deniz uçağı seferleriyle 20 dakikaya ineceğini bildiren Yılmaz, 19 kişilik deniz uçaklarının Haliç'ten kalkıp, Gemlik Dörtyol Mevkii'ne ineceğini kaydetti. Gemlikli ve Bursalı sanayici ve işadamlarının yanı sıra İstanbul ile bağlantılı pekçok kişinin zaman kaybına uğramadan İstanbul’a gidebileceğini anlatan Yılmaz, "Bu proje Gemlik’e artı değer kazandıracaktır. Gemlik’in marka değerini ve ismini daha da yükseltecektir" dedi.

Gemlik Liman Müdürü Serkan Canlı ile de görüşen heyet üyeleri, gerekli çalışmaların tamamlanması halinde yeni yılda bu seferleri başlatacaklarını bildirdi. Geçen yıl Haliç'ten Türkiye’nin 4 noktasına deniz uçağı ile hizmet vermeye başlayan SEABIRD Havayolları Şirketi ise, Gemlik Belediyesi'nin isteği doğrultusunda merkez noktayı önce 5'e ardından da 14'e çıkaracaklarını söyledi.