Ereğli açıklarında batan kuru yük gemisinin kayıp 8 mürettebatını arama çalışmaları sürüyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'na ait romörkörlerin yaptığı arama çalışmalarına, sabah saatlerinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden gelen tam donanımlı bir ekip de katıldı. Geminin battığı 1 mil açıkta ve çevresinde taramalar sürerken, karadan da kıyı şeridinde arama çalışması yapılıyor. Dün akşam yaklaşık 1 saat havadan arama çalışması yapan askeri helikopter Karadeniz Bölge Komutanlığı sahasında hazır bekletiliyor. Helikopterin, denizde tarama yapan ekiplerin talebine göre havalanarak çalışmalara katılacağı belirtildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekibinin, dalış yaparak batan gemide de arama çalışması yapacağı bildirildi. Dalış sırasında gerekirse İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü dalgıçlarından da faydalanılacağı kaydedildi.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, şu ana kadar yapılan aramalarda kayıp mürettebata ulaşılamadığını, arama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade etti.



EE,GG,İÇ(EE/İD)