Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir testi yaptırması gereken yeşil kartlı ve SGK'da kaydı olmayan vatandaşlar için son başvuru tarihi 31 Ocak 2012 olarak açıklanmasına rağmen bu daha sonra 29 Subat'a kadar uzatılmıştı. Genel Sağlık Sigortası uzatılmasına rağmen son güne bırakanlar Sosyal Yardımlaşma Vakıfları önünde izdihamların yaşanmasına neden oldu. İzmit İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı önünde de dün gece dondurucu soğuğa ramen sıra almak için bekleyenler gündüz de kuyruğa girerek işlem yaptırmaya çalıştı. 

Akşam saatlerinde isim yazdırmasına rağmen sabah yine kuyruğa girdiğini söyleyen Bahadır Alp Serdaroğlu, "Okulum yeni bitti. Askere gidecektim. Genel Sağlık Sigortası'nı yaptırmam gerektiği söylenince buraya geldim. Akşam geç saatlere kadar bekledik. Daha sonra listelere isimlerimizi yazdırmamızı söylediler. Sabah erken saatte geldim. Bir süre daha bekledikten sonra toplu halde dosyaları aldılar. Daha sonra telefonla arayacaklarını söylediler. İmza attıktan sonra işlemimiz tamamlanmış olacak" diye konuştu.

Gece geç saatlere kadar Vakıf önünde  beklediğini söyleyen Fatma Tura, "İki kızımın işlemini yaptırmak için buraya geldim. Dün gece soğukta kızlarım ile Vakıf önünde beklerken çok üşüdük. Sabah erken saatlerde de mecburen tekrar  geldim. Vatandaşlar bizim gibi son günlere bırakınca yığılma oldu" dedi. 

Ücretli öğretmenlik yapan ve İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na pazartesi gününden itibaren gelip gittiğini söyleyen Elif Keçe, son gün evrakını yetiştirmeye çalıştığını söyledi.



EA(MB/SS)