Çiğli İlçesi Yeni Havalalanı Caddesi üzerindeki 15 katlı binanın yakınından dün saat 15.00 sıralarında geçenler, özel bir şirketin muhasebe servisinde çalışan 22 yaşındaki Derya Aydın’ı kanlar içinde yerde yatarken gördü. Durum polis ve sağlık ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekiplerinin kontrolünde Aydın’ın olay yerinde öldüğü belirlendi. Bankacı E.İ. ile nişanlandığı öğrenilen Derya Aydın’ın, yaklaşık 3 ay önce aileler arasında yaşanan sorunlardan dolayı nişanlısından ayrıldığı belirtildi.

Derya Aydın’ın intihar etmeden önce ailesine hitaben yazdığı intihar notunun başına nişanlısının numarasını yazıp, 'Anne ve baba bu numarayı arayın. Onu çok seviyorum. Herkes rahat etsin. Arımla, namusumla ölüyorum. Annem ve babam sizleri çok seviyorum' diye not bıraktığı öğrenildi. Genç kız intihar etmeden önce de, dayısı İsmail’e öleceğini belirten mesaj çektiği öğrenildi.

Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından, babası İlyas Aydın ve yakınları tarafından cenazesi alınan Derya Aydın Soğukkuyu Camiine götürüldü. Derya Aydın’ın tabudunun üzerine, 2 Eylül’de evleneceği ve yapılacak düğünde giyeceği beyaz gelinliği kondu. Genç kızın tabutunun başında duran kardeşi Veli Aydın, gözyaşlarına boğuldu. Baba İlyas Aydın, “Kızım neden intihar etti bilmiyorum. 2 Eylül’de düğünü vardı. Evini tutup, eşyalarını da aldık. Düğünde giyeceği gelinliği kefeni oldu” diye gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazı ardından Derya Aydın, Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi. Aydın’ın tabutunun üzerinde duran gelinliği de mezarının üzerine bırakıldı.

 

BK (İÖ/RT)