Yeşili İlçesi'nde inşaatlarda çalışan Murat Akkoç, iddiaya göre ilçede yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Sevgi A. ile arkadaş oldu. İddiaya göre Sevgi A., Murat Akkoç'a, sevmediği biriyle para karşılığında 13 yaşında zorla evlendirildiğini anlatarak, eşini ve ailesinin kendisine şiddet uygulandığını söyledi. Sevgi A.'nın yaşadıklarına dayamandığını belirtmesi üzerine Murat Akkoç, kendisine yardım edeceğini söyledi. Sevgi A., 2 yaşındaki kız çocuğunu da yanına alarak Murat Akkoç ile birlikte 9 Ocak günü Diyarbakır'a kaçtı.

'KARIMI VERİN, OĞLUNUZU ÖLDÜRÜN'

Sevgi A.'nın ortadan kaybolmasının ardından eşi Hakan A., ailesiyle birlikte araştırma yapınca, eşinin Murat Akkoç ile birlikte kaçtığını öğrendi. Polis ve savcılığa başvurup suç duyurusunda bulunan Hakan A., yanına yakınlarını da alarak, karısının birlikte kaçtığı Murat Akkoç'un evine gitti. Akkoç'un anne ve babasına karısının kendisine teslim edilmesini, karısını kaçıran oğullarını da 'töre' gereği öldürmelerini istedi.

SAVCILIĞA GİDEN KADIN KORUMA ALTINA ALINDI

Tehdit edilen Akkoç ailesi ulaştıkları oğulları Murat Akkoç'a durumu anlatıp, kaçtıkları kadını getirip kocasına teslim etmesini istedi. Ancak Murat Akkoç, "Bizim aramızda duyusal bir ilişki yok. Ben ona yardım ediyorum" dedi. Ardından Sevgi A. Murat Akkoç'la Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, başlarından geçenleri anlattı. Sevgi A., "Ben zorla evlendirildim, eşim ve ailesinden sürekli şiddet görüyorum. O eve dönmek istemiyorum. Bu saatten sonra da dönsem de beni öldürürler. Murat ile benim aramda hiç bir ilişki yok. O sadece bana yardımcı oldu" diye ifade verdi.

İfade üzerine savcılığın kararıyla Sevgi A. çocuğuyla birlikte koruma altına alınarak başka bir ile gönderildi. Murat Akkoç ise yaşadığı Yeşilli İlçesi'ne geri dönmeyip başka bir yere giderek izini kaybettirdi.

KARŞILIĞINDA BİR KIZ İSTEDİLER

Gelinlerinin kaçıp, devlet tarafından koruma alınması üzerine Sevgi A.'nın ailesi, birlikte kaçtığı Murat Akkoç'un ailesini sürekli tehdit etmeye başladı. Aile, 8'i kız 12 çocuklu Akkoç ailesinden, bir kızlarını kendilerine vermelerini isteyerek, "Ayrıca gelinimizi ve oğlunuzu da bize teslim edeceksiniz. Aksi halde sizin ailenizden birilerini öldürürüz" tehdidinde bulundu.

ANNE VE BABASININ ARACI ÇAPRAZ ETEŞE ALINDI

Evli ve bir çocuk annesi Sevgi A. ile kaçıp ontadan kaybolan Murat Akkoç'un annesi 56 yaşındaki Nimet ile babası 74 yaşındaki Ahmet Akkoç'un içinde bulunduğu 47 AF 596 plakalı araç dün öğle saatlerinde Mardin kent merkezi girişinde, 3 kişi tarafından çarpraz ateşe tutuldu. Vücudana 7 kurşun isabet eden Ahmet Akkoç olay yerinde yaşamını yitirirken, araçta koltuğun altına yatan anne Nimet Akkoç, saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Anne Nimet Akkoç poliste verdiği ilk ifadesinde, kendilerine ateş edenlerin M.A., M.M.S, ve ismini bilmediği bir kişi olduğunu söyleyip, fotoğraflarından teşhis etti. Ateş açanların Hakan A.'nın ailesinin fertleri olduğu ileri sürüldü. Polis, cinayetle ilgili 5 kişiyi gözaltına alırken, soruşturmayı sürdürüyor.

MARDİN'İ TERK ETTİLER

Oğlunun evli kadınla kaçmasının ardından 'töre' gereği silahlı saldırıda ölen baba Ahmet Akkoç'un cenazesi, başka bir olaya neden olmamak için yaşadığı Yeşilli İlçesi yerine, Kızıltepe İlçesi'ne götürülürek burada toprağa verildi. Baba Akkoç'un cenazesine birinci derecedeki yakınlarının güvenlik nedeniyle katılmadığı belirtildi. Akkoç, ailesinin olayın ardından Mardin'i terk ederek başka bir ile gittikleri belirtildi.

CA(GG/COŞ)