Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu faciasında ölen 30 işçiden Kadir Ö.'nün eşi 2 çocuk annesi Fatma Ö., eşinin ölümünden sonra aynı evde yaşamaya devam ettiği kayınpederi Muhuttin Ö.'nün kendisine tacizde bulunduğu iddiasıyla geçen yıl mart ayında jandarmaya başvurdu. Fatma Ö., eşinin ölümünden sonra kayınpederinin arkasından gelip kendisini taciz ettiğini, uyurken öptüğünü, eşinin sağlığında da benzer davranışlarda bulunduğunu ileri sürerken, iddiaları kabul etmeyen Muhuttin Ö. tutuklandı. 

Muhuttin Ö. hakkında 'Mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel istismar' suçlamasıyla Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın bugün yapılan duruşmasında tutuklu sanık Muhuttin Ö. ile şukayetçi Fatma Ö. ve avukatı hazır bulundu. Fatma Ö.'ye 12 Mart 2012'de İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki muayenesi sonucu verilen, olay nedeniyle 'ruh ve beden sağlığının bozulduğu' yönündeki rapor okundu.

'BENDEN DOLAYI BOZUK OLAMAZ'

Rapora itiraz eden Muhuttin Ö., "Benden dolayı bozuk olamaz. Kocası öldükten sonra bozulmuştur" dedi. Fatma Ö. ise şikayetinin devam ettiğini belirtti.

Cumhuriyet Savcısı ise mütalaasında, eşinin ölümünden sonra kayınvalidesi ve kayınpederi ile yaşamaya başlayan Fatma Ö.'ye ev işi yaptığı sırada arkasından sarılarak, uyuduğu sırada da odasına girip yanağından öperek cinsel saldırıda bulunduğunu ileri sürdüğüı sanık Muhuttin Ö. için Adli Tıp Kurumu raporu da dikkate alınarak 10.5 yıl hapis cezası verilmesini talep etti.

'EVİ VERMEYİNCE İFTİRA ATTI'

Sanık Muhuttin Ö. de savunmasında "Benim suçum yok. Ben herhangi bir şey yapmadım. Benden ev istedi. Evi vermeyince böyle bir iftirada bulundu" dedi.

Duruşma, mazeret dilekçesi vererek duruşmaya katılmayan sanık avukatının savunma yapması için ertelendi.



GG(EE/BT)