Amasya’nın Merzifon ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yürüyüş düzenlendi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı meşaleli yürüyüş Askerlik Şubesi binası önünden başladı. Yürüyüşe katılanlar arasında bir gelin ve damadın olduğunu görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bahçeli Evler Kültür Salonu'nda düğün töreni olan Neslihan (23) ve Gökhan Arslan (24) çifti kendi düğünlerine gitmeden önce Cumhuriyet yürüyüşüne katıldı. Gelinlik ve damatlıkla yürüyen genç çifte vatandaşlar da ilgi gösterdi.

29 EKİM'İ ÖZELLİKLE SEÇTİK

Evlenmek için 29 Ekim tarihini özellikle seçtiklerini söyleyen damat Gökhan Arslan, "Cumhuriyet Bayramı bizim için her şeyden önce gelir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne büyük bir mutlulukla katıldık" dedi. Genç çift, daha sonra da düğünlerinin yapılacağı salona gitti.

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Merzifon Kaymakamı Fatih Geyim, Merzifon 5’inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Güneykaya, Merzifon Belediye Başkanı Ak Partili Kadri Aydınlı, askerler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı yürüyüş Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Kara Mustafa Paşa heykeli önünde sona erdi.



FU(MS/AK)