Gelibolu Belediyesi'nde uzun yıllar yazıişleri müdürlüğü, trafik şefliği ve belediye başkan yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra emekliye ayrılıp, 2009 yerel seçimlerinde MHP'den Belediye Başkan adayı olan Recep Omaç'ın iki kızından küçüğü Serap Yeliz Omaç'ın ölümü ilçeyi yasa boğdu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Bilgisayar Programcılığı bölümünden 2010 yılında mezun olan Serap Yeliz Omaç, bir yıldır lösemi ile mücadele ediyordu. Son 6 aydır İstanbul ile Edirne'deki hastanelerde tedavi gören ve sürekli kanı yenilenen Serap için, umut ışığı olan ilik nakli için uygun donör bulunduğu haberi ailede büyük sevinç yarattı.

UMUTLU BAŞLANGIÇ ÜZÜNTÜLÜ BİTTİ 

Baba Recep Omaç ve eşi Meral Omaç, kızları Serap Yeliz Omaç'la naklin yapılacağı Kayseri Erciyes Üniversitesi Şahinur Dedeman Kemik İliği Nakli ve Kök Hücre Tedavi Merkezi'ne gitti. İlik naklinin zamanı yaklaştıkça aileyi sevinç ve heyecan sararken, Serap Yeliz Omaç'ın hızla ilerleyen hastalığı bu umutlu bekleyişin üzerine adeta kara bulut gibi çöktü. Kan değerlerinde düşüş gözlenen Serap'ın vücudunun nakil için hazır olmadığı belirlendi. Bu durumun düzelmesi için kısa süreli uygulanan tedaviyle sonuç alınamayınca, ailenin korktuğu başına geldi ve umutlu bekleyiş kedere dönüştü. Güzel Serap, hastalıkla daha fazla mücadele edemeyerek geçen çarşamba günü yaşama gözlerini yumdu. Omaç ailesi, tam "Hayata tutundu" dedikleri sırada kızlarının ölümüyle yıkıldı.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Genç yaşta yaşamını yitiren Serap Yeliz Omaç'ın cenazesi dün Gelibolu'ya getirildi. Altıyol Ağzı Caddesi'ndeki evine son kez getirilen Serap, daha sonra Gazi Süleyman Paşa Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Omaç'ın cenaze törenine Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar ile ailesi, arkadaşları ve yakınları katıldı. Omaç, ilçe merkezindeki Alaaddin Kalfa Mezarlığı'na defnedildi.



DZ(AÖ/COŞ)