Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görev yapan Miakil Kaya, disiplinsiz hareketleri ve davranışlarından dolayı bir süre önce Merkez Yıldırım İlçesi'nde bulunan Yavuz Selim Polis Merkezi'ne tayin edildi.

Evli ve 4 çocuk babası Mikail Kaya, dün saat 23.00 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Yasemin Sokak'ta oturan ve duygusal ilişki yaşadığı iddia edilen Şenay Ertan'ın evine gitti. Tekstil ticareti yapan Şenay Ertan, polis memuru Kaya'yla görüşmek istemese de daha sonra tartışmadan komşuları rahatsız olmasın diye onu içeri aldı. Evde ikili arasında başlayan tartışma karşılıklı hakaretler büyüdü. Sinirlenen Şenay Ertan, polis memuru Kaya'nın sehpanın üzerine bıraktığı tabancasını alıp art arda tetiği bastı. Tabancadan çıkan 5 kurşundan biri, polis memuru Kaya'nın göğsüne isabet etti. Kaya kanlar içinde yere yığılırken, sinir krizi geçiren Şenay Ertan, bu kez sokağa çıkarak 3 el de havaya ateş etti. Şenay Ertan evinin önündeki merdivenlerde oturururken gelen polislerce gözaltına alındı.

Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis meruru Mikail Kaya ise doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Şenay Ertan'ın, "Ben üç kez nikah yapıp boşandım. İlk eşimden üç çocuğum var. Çocuklarımın babasını tartışma sonrası bıçakla yaraladım. Sonra cezamı çekip çıktım. Mikail Kaya beni bir şekilde görüp ilgi duymaya başladı. Telefon numaramı öğrenip defalarca aradı. Kaç kez terslediysem anlamadı. Dün akşam evime geldi. Kapı önünde bağırmaya başlayınca komşularımız duymasın diye onu eve aldım. Benimle birlikte olmak istediğini söyledi. Ben ise 'Nikah yapmadan asla' diyerek teklifini kabul etmedim. Hakaret edip küfürler yağdırınca sehpanın üzerine bıraktığı tabancasını alıp ona ateş ettim" dediği öğrenildi.

Cinayetle ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.



BC(FK/SS)