Geçen çarşamba akşamı Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde 2012 Bahar Şenlikleri gerçekleştirildi. Şenlik kapsamında çeşitli eğlence etkinlikleri devam ederken M.H.B. adlı bir kız öğrenci, alkol komasına girdiği söylenerek hastaneye kaldırıldı.

Bu olayın duyulması üzerine Yeşilay Gebze Şubesi üyeleri bugün Enstitü önüne giderek basın açıklaması yapmak istedi. Okulun güvenlik görevlileri, okul önünde açıklama yapılmasına izin vermedi. Bu nedenle görevlilerle Yeşilay Şubesi yöneticileri arasında tartışmalar yaşandı. Yeşilay yöneticileri daha sonra okulun ana girişinin karşısına geçerek açıklamayı burada yaptı.

Bir grup üniversite öğrencisinin de destek verdiği Yeşilay Şube Başkanı Bilal Başkonuş, yaptığı açıklamada, "Hiçbir anne çocuğunu okul içerisinde alkol alırken görmek istemez. Okullardaki güvenlik önlemleri artırılmalı, öğrencilerimiz bu tür zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmalıdır. Bu olayı esefle kınıyoruz" dedi.

Bu arada açıklama yapılırken bir öğrencinin kalabalığın fotoğraflarını çekmesi ise yeniden tartışmayı alevlendirdi. Olayların büyümesini burada tedbir alan polis ekipleri önledi.

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü yönetimi ise olayla ilgili olarak açıklama yapmazken, okul yönetimi tarafından olay nedeniyle tutulan tutanakta, M.H.B. adlı kız öğrencinin ilk kez aldığı alkolü okul dışında tükettiği ve iki kız arkadaşı tarafından daha sonra şenliklere getirildiği belirtildi.



OY(MB/SS)