Bülent Ataç'a ait olduğu belirlenen sünger ve plastik yalıtım maddelerinin yanı sıra araçlar için de paspas ve benzeri ürünler imal eden fabrikadaki yangın, üretim kısmında saat 11.30 sıralarında başladı. Alevler kısa sürede üretim bölümünü sararken, yangını kendi imkanlarıyla söndürmeye çalışan personelin çabaları yetersiz kaldı. Toplam çalışan sayısının 120 kişi olduğu belirtilen fabrikada, olay sırasında bulunan 80 kişi kendilerini güçlükle dışarı atarken; kısa sürede olay yerine gelen Gebze, Çayırova itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de takviye olarak geldi.

İçerde yanıcı ve parlayıcı maddeler olması nedeniyle itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesine rağmlen alevler ancak 1,5 saatte kontrol altına alınabildi. Bu süre içinde de üretim bölümü tamamen yandı.

Yangın sırasında alevlerin yan taraftaki fabrikalara sıçramaması için yoğun önlemler alınırken, 3 fabrika da güvenlik için boşaltıldı. Fabrikada saat 13.00'den itibaren itfaiye ekipleri soğutma çalışması başlattı.



MI-OY(MB/AAA)