Gebze Barış Mahalle sakinleri, havaların ısınmasıyla birlikte ormanlık arazi içersinden çevreye ağır kokular yayılması üzerine gidip baktıklarında 30 civarında köpek ölüsüyle karşılaştı. Bazılarının 10 gün kadar önce, bazılarının ise yeni öldürülmüş olduğu belirlenen köpeklerin bir kısmının parçalanmış olmaları dikkat çekerken, vatandaşlar durumu polise ve belediyeye bildirdi. 

'BAŞKA YERDE ÖLDÜRÜP ATMIŞLAR'

Olay yerine gelen Barış Mahallesi Muhtarı Erol Yıldız "Bunu yapanlar insan olamaz. Muhtemelen bunlar başka yerde öldürüldükten sonra geceleri buraya getirilip atılmış. Daha önce bir kaç kez mahalle sakinleri şehir dışından bazı araçların geceleri bu bölgeye geldiğini söylemişlerdi  Ama ne getirdiklerini kimse bilmiyordu. Havaların ısınmasıyla etrafa koku yayıldığında olay anlaşıldı" dedi.

Barış Mahallesi'nde onlarca köpek ölüsünün bulunması üzerine Gebze Belediyesi araştırma başlattı. Ormanlık alana gelerek inceleme yapan Belediye Veteriner Hekimi Zeki Demirci, leşlerin belirli dönemlerde buraya getirip atıldığını söyledi. Belediye ekipleri daha sonra köpek ölülerini gömmek üzere buradan aldırdı.

Olayı duyan Kocaeli'deki hayvanseverler de harekete geçerek, köpek ölülerinin nereden gertirilip buraya atıldığının belirlenmesi için araştırma başlattı.

MI(MB/COŞ)