Kocaeli'nin en büyük ilçesi Gebze'de CHP'ye, hem de AK Parti'ye üye oldukları gerekçesiyle yasa gereği 217 CHP üyesinin üyeliklerinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iptal edildiği bildirildi. Bu gelişmeler üzerine açıklama yapan CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sadece Gebze İlçesi'nde 217 partilinin CHP üyeliklerinin düşürüldüğünü, Kocaeli genelinde bu sayının 2 bin 300 olduğunu, bunların yüzde 95'inin partinin değişik kademelerinde görev alan CHP'li üyeler olduğunu söyledi.  

"ÜYELERİN HABERLERİ YOK'

Sedat Tatar, bu üyelerin aynı zamanda AK Parti’ye de üye olduklarından dolayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 1 kişinin birden fazla partiye üye olamayacağı için yasa uyarınca iki partiden de üyeliğinin düşürüldüğünü gördüklerini ve incelediklerini söyledi. Tatar, "Onları aradığımızda yüzde 95’i 'Benim haberim yok, ben AK Partiye üye olmadım, imza atmadım' diyerek şaşırdılar" dedi. Sedat Tatar, diğer iki ilçe ile birlikte bu sayısının 444 olduğunu belirterek  şöyle devam etti:

"İnsanın aklı almıyor. Parti tüzükleri açık. Net hükümler var. Bir şahsın kendisinin isteği dışında her hangi bir partiye kişisel bilgilerinin alınması halinde 1-3 yıl arasında hapis cezası olduğuna dahir hapis cezaları var. Biliyorsunuz AK Parti  kongre yaptıktan sonra Kocaeli civarında üye seferberliği başlattı. 'Bakalım hangi ilçe ne kadar üye yapacaktır?' diye. Dolaysıyla AK Parti’nin yöneticileri bir yarış haline girdi. Demek ki bu yarışta öne çıkmak için önüne gelen veya bir takım yerlerden eline geçirdikleri kimlik bilgileriyle üye yaptı. Bunların araştırılmasını, incelemesini yapmadan üye yaptılar. Onların bir kaybı yok. Yine yasa gereği, iki partiye üye olan kişiler Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından otomatik olarak üyelikten düşürülüyor. Dolaysıyla bizim üye sayımız düşmüş oluyor .Bizim parti üyelerimiz böylelikle 217 kişi azalmış oldu. AK Parti’nin kaybettiği bir şey yok. O zaman daha birçok kişi haberleri olmadan AK parti'ye kaydedildi."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Gebze CHP ilçe Yönetim Kurulu'nun Hukuk İşlerinden sorumlu üyesi Avukat Recep Dursun da yaptığı açıklamada, kendilerine yapılan şikayetler sonucu araştırma yaptıklarını anlatırken, "Araştırma sonucu arkadaşlarımızın başvurusu olmadan üye yapıldıklarını tesbit ettik. Arkadaşlarımızın ne internet yoluyla, ne de bizzat başvuru yoluyla müracaatları olmadığını gördük. Bundan dolayı, mağdur olan arkadaşlarımız AK Parti Gebze ilçe yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklardır" dedi.

AK PARTİLİLER NE DİYOR?

AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ise, sorular üzerine bu iddianın gerçek olmadığını ileri sürdü. Kaflı, "217 CHP’linin, haberleri olmadan sahtelikle AK Parti’ye geçtikleri iddia ediliyor. Böyle birşeyin olması imkansız. 'CHP’li olup da AK Parti’ye geçemez' diye bir kaide mi var? Daha önce CHP’ye üye, delege olanların partilerine kızıp da AK Parti’ye geçmeleri kadar normal bir şey yok. Bazen AK Parti’ye kızıp CHP’ye veya başka partiye geçenler de  oluyor. Biz kimseyi 'Neden bizden ayrılıp başka bir partiye geçtiniz diye sorgulayamayız" dedi. 

Cemalettin kaflı, AK Parti Gebze ilçe teşkilatına Gebze’de kayıtlı 35 bin 300 üyesi olduğunu, son 9 ayda  13 bin 500 kişiyi partiye üye yaptıklarını da belirterek, "Bu 13 bin 500 kişiden sadece 12 kişi vaz geçerek ayrıldı. Biz yanlışlık yapılmışsa düzeltmesini biliriz. Kimsenin hakkını yedirmeyiz" diye konuştu.



MI,BK(MB/İD)