Antalya merkezli havayolu şirketi Corendon'un Gazipaşa Havalimanı'na 189 kişilik Boeing 737- 800 tipi uçakla ilk deneme seferini dün gerçekleştirmesi dolayısıyla Alanya'nın Kargıcak Beldesi'nde düzenlenen basın toplantısına Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Alanya Belediye Başkanı AK Partil'i Hasan Sipahioğlu ve turizmciler katıldı.

TAV Havalimanları Holding İşletmeler Direktörü Murat Örnekkol, Gazipaşa Havalimanı'nın risk faktörünü sıfıra indirmek için yapılan çalışmalar nedeniyle geçen sürede sabrettiklerini ve sonunda mutlu sona ulaştıklarını söyledi. TAV firması olarak 2008'in başından itibaren projelendirme, finansman, istimlak ve inşaat işlerini gerçekleştirdiklerini belirten Örnekkol, şunları kaydetti:

"2009'un temmuz ayında işletme ruhsatını aldık. İlk uçuşu firmamızın özel jeti ile gerçekleştirdik. Sivil toplum kuruluşlarıyla el ele yapabileceğimiz girişimler konusunda çalışmalarımız oldu. Buraya inebilecek uçak tiplerini belirledik. Ancak kural koyucu konumunda bulunan devletin otoritesi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün onay vermesi gerekiyordu. Risk faktörünü sıfıra indirmek için bir hedef vardı. Sabrettik ve sonunda mutlu sona ulaşıldı. Başarılı bir iniş gerçekleştiren Corendon firması yöre için çağ açtı."

HOLLANDA'DAN HAFTADA 2 GÜN UÇUŞ

Corendon Turizm Grubu kurucu ortağı, Corendon Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Yıldıray Karaer ise Gazipaşa Havalimanı ile ilgili engellerin kalkması ve 737-800 tipi, 189 yolcu kapasiteli uçağın inmesiyle beraber Alanya'nın önünün açıldığını vurguladı. Bundan sonra Gazipaşa Havalimanı'nın kapasitesinin artırılması yönünde çalışmalar yapılması gerektiğine işaret eden Karaer, şu bilgileri verdi:

"15 yıldır Hollanda ve Belçika'dan turist getiriyoruz. Bu yıl Türkiye'ye 420 bin yolcu getirmeyi planladık. Türkiye'ye getirdiğimiz turistin her yıl yüzde 25- 30'u Alanya'ya geliyor. Bu nedenle Alanya bizim için her zaman çok büyük bir potansiyel oluşturmaktadır. Sanıyorum bu sene Antalya ve Gazipaşa Havalimanı'nı kullanarak 100 binin üzerinde turisti Alanya'ya getireceğiz. Hollanda'dan 20 Nisan itibariyle her salı ve cuma olmak üzere 2 uçuş planladık. Bu uçuşla birlikte Alanya'nın potansiyeli ikiye katlanacak."

Konuşmaların ardından Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Aydoğan, Yıldıray Karaer'e plaket verdi.