Koru Plajı'nda doğal havuzların bulunduğu bölgede, sabah saatlerinde amatör balıkçılar denizde caretta caretta leşi buldu. Kıyıya çıkarılan 'caretta caretta'nın sırtında bir parmak genişliğinde mermi deliği olduğu belirlendi. Tesadüfen olay yerinde bulunan Veteriner Hekim Osman Arslan, 'caretta caretta'nın birkaç gün önce ölmüş olabileceğini söyledi. 'Caretta caretta'nın silahla yaralandığını ve bu nedenle öldüğünü belirten Arslan, "Üç yaşında olduğunu tahmin ediyorum. Büyük ihtimalle silahla ateş açılmış. Eğer zıpkın olsaydı zıpkını çıkartmaları mümkün olmazdı" dedi. Boyu 1 metre ve 40 kilo ağırlığındaki deniz kaplumbağasının yumurtlama mevsiminde bulunduğunu anlatan Arslan, kaplumbağanın muhtemelen yumurtlamak için sahile geldiğini söyledi.

Şubat ayında 'Nesli Tükenmekte Olan Türleri Koruyalım' adlı proje ile Comenius Projesi'ne başvuran ve başvurusu Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen İstiklal Şehit Süleyman Gür Ortaokulu'nun öğretmenleri de olayı haber alarak sahile geldi.

KASTİ OLARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ

Proje sorumlusu Hülya Özdemir, caretta caretta kaplumbağaları korumaya çalıştıklarını kaydetti. Kaplumbağaları korumak için devlet desteği alarak bir proje yürüttüklerini vurgulayan Özdemir, "Deniz kaplumbağası kasti olarak öldürülmüş. Yani bu kaplumbağanın öldürülmesi bir deniz kazası değil. Gördüğümüz kadarıyla yumurtlama zamanında ve erişkinliğinde bir kaplumbağa. Bizim projemizde yapmak istediğimiz bu konuda farkındalık yapmak ve insanlarımızın eğitilmesini sağlamak. Bu kaplumbağanın ölmesi 150 kaplumbağanın dünyaya gelmeyeceği demektir. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

KURŞUN YARASI

Gazipaşa Belediyesi zabıta ekipleri, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Milli Parklar Av ve Yaban Hayatını Koruma Şefliği'nden bir personel de olay yerinde inceleme yaptı. 'Caretta caretta'nın kabuğundaki yaranın kurşun yarası olduğu anlaşıldı. İncelemelerin ardından 'caretta caretta'nın leşi sahile gömüldü.