Hava sıcaklığının 20 derecenin üzerinde kaydedildiği Gazipaşa'nın Zeytinada Köyü'nde karadut ağaçları meyve verdi. Kış ortasında meyve veren ağaçlar, görenleri şaşırttı. Dut ağaçlarının bu mevsimde meyve vermesinin ilk olmadığını belirten Zeytinada Köyü Muhtarı Ömür Tuncer, "Türkiye'nin birçok bölgesi kar altında. Yollar kapanmış, okullar tatil edilmiş. Akdeniz'in kıyısındaki köyümüzde ılık bir hava hakim. Muz başta olmak üzere pek çok tropikal meyve türü yetiştiriyoruz. Ilık havası olduğu için kış ortasında dut ağaçları meyve verdi" dedi.

YOLCULAR ŞAŞIRIYOR

Uşak'tan Mersin'e otomobiliyle seyreden Civan Atalay ise mola sırasında denizi seyrederken üzerinde dut olan ağaçları gördüğünde hayret ettiğini söyledi. Ömründe böyle bir şey görmediğini anlatan Atalay, "Yılın bu mevsiminde olur şey değil. Benim bildiğim dut yaz meyvesidir. Bu zamanda açması çok ilginç. Bu da ülkemizin ne kadar güzel ve bulunmaz bir ülke olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Kahyalar Beldesi'nde ise kırlarda rengarenk çiçekler açtı. Beldedeki Asarcık İlköğretim Okulu'nun öğrencileri ders aralarında vakitlerini çiçeklerin arasında oynayarak geçiriyor. Çiçek toplayan öğrenciler, güneşli havanın keyfini çıkarıyor.



EK(SU/CK)