Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan dün saat 20.00'da havalanan Pegasus Havayolları'na ait 189 kişilik Boeing 737-800 tipi 'Bade' adlı uçak, 146 yolcusuyla saat 21.20'de Gazipaşa'ya indi. Uçağı, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı CHP'li Cemburak Özgenç, Alanya Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu, Mersin Anamur Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Türe ile kamu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda yönetici karşıladı.

UÇUŞLAR HER GÜNE ÇIKACAK

Pegasus Havayolları Satış Direktörü Emre Pekesen, ilk uçuşu değerlendirdi. Kış ayı olmasına rağmen ilk seferde önemli doluluk oranı elde ettiklerini belirten Pekesen, şimdilik pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar günleri gerçekleştirecekleri seferlerin, yaz aylarında her güne çıkarılacağını söyledi. Doluluğun her geçen gün artacağına inandıklarını söyleyen Pekesen, şöyle dedi:

"En uygun fiyatlarla bölge halkını sadece İstanbul'a değil, uçtuğumuz tüm noktalara uçuracağız. İlk uçuşumuzda, İzmir'den Kopenhag'tan, Amsterdam'dan ve Stockholm'den misafirlerimiz vardı. İnanıyorum ki çok yakında bu uçağın yarısı yurt dışından gelen yolcularla dolacak." 

"BÖLGE HALKINI DÜNYAYA BAĞLAYACAĞIZ"

Pegasus Yer İşletme Direktörü Bogaç Uğurlutekin ise uzun ve zorlu uğraşlar sonucu Gazipaşa'ya seferlerin başladığını belirtti. Sadece İstanbul'a değil, bölge halkını diğer istasyonlarla dünyaya bağlamak istediklerini kaydeden Uğurlutekin, "Kargo hizmeti vermek, iş hayatına uygun fiyatlarla servis sağlamak istiyoruz" dedi.

SIRADA THY VAR

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise, Gazipaşa Havalimanı'na inecek havayolu şirketleri arasında Türk Hava Yolları'nın (THY) olduğunu da söyledi. Gazipaşa, Alanya ve Anamur'un bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine inandığını aktaran Başkan Sipahioğlu, THY'nin de uçuş düzenlemesiyle uçuşların taçlanacağını söyledi.

ÜCRETSİZ SERVİS

Mersin'in Anamur İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Türe ise çok özel bir gün yaşadıklarını söyledi. Uçuş günlerinde Alanya ve Anamur ilçelerinden Gazipaşa Havalimanı'na yolcular için ücretsiz servis hizmeti verilecek. Gazipaşa'dan İstanbul'a ilk uçuş ise bu sabah 07.50'de yapıldı.