Gaziosmanpaşa'daki silahlı saldırıda 1  polis şehit oldu, 3 kişi yaralandı. Gaziosmanpaşa Meydanı'ndaki olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Aralarında Polis Memuru Mücahit Daştan'ın bulunduğu yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis Memuru Mücahit Daştan tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

POLİSE 8 EL ATEŞ ETTİ

Daha önce Gazi Mahallesi'nde görev yaptığı belirtilen Mücahit Daştan'ın evli ve 2 yaşında bir 1 kız çocuğunun olduğu öğrenildi. Kadın teröristin adliyede görevli olan ve her gün aynı saatlerde Meydan’dan geçen Mücahit Daşdan’ı takip ettiği ve yakın mesafeden üzerine 8 el ateş ettiği öğrenildi.

Yakındaki hastanenin doktorları olay yerine giderek ilk müdahaleyi yaptı. Sedyeye konulan Polis Memuru Mücahit Daştan hastanenin acil servisine taşındı. İlk müdahaleyi yapan doktorlar başından ve sırtından ağır yaralar alan Mücahit Daştan'ı tüm müdahalelere rağmen kurtaramadı.

"YUNANİSTAN’DAKİ BİR KAMPTA TERÖR EĞİTİMİ ALDI" İDDİASI

Kaçmaya çalışan kadın terörist N.A., olay yerinde bulunan bir kişi tarafından yakalandı. Bu sırada yoldan tesadüfen geçen bir sivil polis de bu kişiye yardıma geldi. Kadın teröriste eşlik eden bir erkek olduğu ve saldırının ardından Eyüp yönüne doğru kaçarak izini kaybettirdiği iddia edildi. Gözaltına alınan saldırganın getirildiği polis merkezine bomba imha uzmanları geldi. Özel giysilerini giyen ekipler saldırganını çantasında olduğu belirtilen bombayı inceledi. Sol bir terör örgütü üyesi olduğu belirtilen N.A.’nın Yunanistan’daki bir kampta terör eğitimi aldığı iddia edildi.

Saldırı sokakta bulanan iki büyük dershanenin dağılma saatinde gerçekleşti. Bu sırada olay yerinde çoğu öğrenci büyük bir kalabalık vardı.

"ÜSTÜNDE 1 SİLAH VE 1 EL BOMBASI ÇIKTI"

Saldırı sonrası polis ekipleri Gaziosmanpaşa Meydanı'nı güvenlik şeridi ile kapatarak delil incelemesi yaptı. Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çapkın, "Yolda yürüyen adliyeye giden bir polis arkadaşımız terörist tarafından başına ateş edilmek suretiyle maalesef şehit oldu. Terörist de kaçarken etrafa ateş ederek  3 vatandaşımızı yaraladı. Yine polis tarafından yakalandı. Üstünde de 1 silah ve 1 el bombası çıktı. Söyleyebileceklerimiz bunlar. Şimdilik tek kişi görünüyor. Sanık bayan. Açık kimliği belli. Hafif şekilde yaralı. Vatandaşlarımız da hafif şekilde yaralı" diye konuştu.

"ARKADAN ATEŞ EDİLMİŞ"

Yaralıların kaldırıldığı Özel Şafak Hastanesi'nin Başhekim Yardımcısı Operatör Dr. Fikret Sancar, "Olay hastanemize 100 metre mesafede gerçekleşti. Acil servis ekibimizle birlikte oraya giderek müdahalede bulunduk, yaralıları buraya taşıdık. Polis memurunun genel durumu kötüydü. Baş ve sırtında 4-5 kurşun giriş ve çıkış deliği vardı. Arkadan ateş edilmişti. Acil odasında müdahaleyi yaptık. Birkaç defa kalbi durdu tekrar çalıştırdık. Ancak bütün müdahalelere rağmen kurtaramadık. Başımız sağ olsun" dedi.

Olayda yaralanan sivil vatandaşlardan Mustafa Ülgen ile Hüseyin Kütüklü'nun bacaklarında sıyrıklar bulunduğunu belirten Dr. Sancar, "Bir kadın da olayı gördüğü için psikolojisi bozulmuş. Hastanemizde kalacak" diye konuştu.