Gaziosmanpaşa Belediyesi Teftiş Kurulu, yaklaşık 4 ay süren araştırmasının ardından yolsuzluk olduğunu belirledi. İnceleme sonucunda bazı belediye çalışanlarının müteahhitlerin borçlarını rüşvet karşılığında sildiği anlaşıldı. Müteahhitlerin borçlarını bilgisayar sisteminde ödendi gibi gösterilip bu yönde sahte belge de düzenlendiği belirtildi. Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonda isimleri belirlenmiş aralarında belediye çalışanları, iş takipçisi ve müteahhitlerin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamanın ardından 11 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapılan basın açıklamasında şöyle denildi: "Mevcut iş ve işlemlerin yerine getirilmesi esnasında, bazı işlemlerin usule aykırı yapılarak tamamlandığı ve bir kaç dosyada daha tekrarının olduğunun anlaşılmasıyla birlikte konu Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’un bilgisine sunulmuştur. Belediye başkanı Dr. Erhan Erol derhal, Teftiş Kurulu'na talimat vererek bahse konu iş ve işlemler ile birlikte olayın incelenmesini istemiş, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137. maddesi uyarınca da incelenecek iş ve işlemleri yürütmekle görevli olanlar hakkında ihtiyati önlem niteliğinde süreklilik arz etmeyen görevden uzaklaştırma tedbirini almıştır. 657 Sayılı Kanun gereği incelemenin selameti açısından ilgilileri görevden uzaklaştırmanın bir ceza olmayıp, yasal zorunlu bir uygulama olduğunu özellikle belirtmek isteriz.



Ayrıca, Belediye Başkanlığımız tarafından, hukuki ve cezai her türlü takibat halen sürmekte olup konu ile ilgili olmak üzere arsa satışlarının geçmiş yılları da kapsayacak şekilde incelenmesi için ikinci bir talimat daha verilmiştir. Söz konusu olay Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından incelenmekte olup, bu aşamada bazı bilgilerin açıklanması ve paylaşılması yasak olduğundan mevzuat gereği sınırlı bilgilendirme ve açıklamaya yapılabilmekte, ayrıntılı açıklama verilememektedir."

 


(BB)