Derneği ilk olarak 2006 yılında Aşağı Mumcu Mahallesi'ndeki Veren Savaş Dispanseri'nin zemin katında kurduklarını belirten Başkan Recep Akgül, buranın yıllık kira bedeli olan 5.5 bin lirayı belediye ve valiliğin ortaklaşa karşıladığını belirtti. Bir yıl sonra kiranın ödenmemesi üzerine taşınmak zorunda kaldıklarını ifade eden Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, "Zemin katta olan binamıza tüm üyeler rahatlıkla geliyordu. Fakat, valilik ve belediye ödediği kirayı kesince çıkmak zorunda kaldık. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) eski Başkanı Muammer Cindilli aynı mahalledeki Ticaret Odası'na ait binanın en üst katını bize ücretsiz olarak verdi. Yerimiz olmadığı için burayı mecburen kabul ettik. Ancak asansörü olmayan altıncı kattaki derneğe hiçbir sağlık sorunu olmayan bile güçlükle çıkıyor. Bedensel engelli arkadaşlarımızı sırtımızda yukarı çıkarıp derneği göstermek istedim ama zor olduğunu bildikleri için kabul etmediler. Bedensel engellilerin yanı sıra yaşlı olan şehit ve gazi yakınları da gelmiyor" dedi.
135 ÜYESİ VAR
Yaşadıkları tüm bu olumsuzluklara son vermek için 160 bin liraya zemin kat bir yeri satın almak istediklerini ifade eden Başkan Akgül, "Bu paranın 70 bin lirasını Valilik, Belediye ve Kaymakamlık'tan temin ettik. Geri kalan 90 bin lira için hayırseverlerin yardım elini uzatmasını bekliyoruz. Derneğimize kayıtlı 135 üye var. Bunların yakınları ile birlikte 500'ü buluyor. Ama çoğu derneğe çıkamıyor. Bu da bizi çok üzüyor. Üyelerimizden 4'ü tekerlekli sandalyeye mahkum. 23'ünün iki gözü, 13'ünün ise tek gözü görmüyor. 17'si ise tek bacaklı. Derneğe gelemeyen üyelerimize aldığımız kararları telefonla, msn ya da sosyal paylaşım sitesi olan facebooktan iletiyoruz" diye konuştu.
4 YILDIR GÖRMEK NASİP OLMADI
Sivas'ın İmranlı ilçesine bağlı Çayırderesi Karakolu'nda vatani görevini yaparken 30 Haziran 2005 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum kaldığını vurgulayan 29 yaşındaki Fırat Küçük, derneğin içini arkadaşlarının çektiği fotoğraflarda gördüğünü söyledi. 4 yıl önce üye olduğu derneği bugüne kadar görmenin nasip olmadığını ifade eden Küçük, "Derneğe 4 yıl önce üye oldum. Ama derneğin yüzünü gördüğüm yok. Dernek Başkanı sırtına alıp çıkarmak istiyor ama bu eziyeti ne ona ne de bir başkasına çektirmeye hakkım yok. Umarım kısa sürede zemin kattaki yeni binamızı satın alır ve benimle birlikte diğer üyelerde rahatlıkla derneğe gelir. Bazen buradan geçerken durup derneğe bakıyor ve oradan bize bakanlara el sallıyoruz" dedi.
 
Tİ(KS/SS)