Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay İlhami Ulu, Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu ile gaziler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından anıta çelenk konuldu.

Törende, Muharip Gaziler Derneği adına bir konuşma yapan Kıbrıs gazisi Yusuf Yılmaz, Türkiye'nin bulunduğu bölge ve stratejik konumu nedeniyle tarih boyunca düşmanların hedefi haline geldiğini hatırlattı. Yılmaz, gazi unvanını almaktan büyük onur ve gurur duyduğunu ifade etti. Yılmaz, "Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye çalışanlar şunu hiçbir zaman akıllarından çıkarmasınlar ki bu yüce millet en sıkıntılı dönemlerinde dahi ulusal gücünü mazisi zaferlerle dolu ve bağrından çıkardığı şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ve bu kuvvetin milletine emanet ettiği şehit ve gazilerinden alır" dedi. 

Daha sonra kürsüye çıkan Yüzbaşı Ümit Beyiç'in konuşması sırasında tören alanında Türk bayrağını taşıyan Zafer İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Faruk Sarı baygınlık geçirdi. Yere düşerek başını beton zemine çarpan öğrenciye ilk müdahaleyi öğretmenleri yaptı. Küçük çocuk alandan dışarı çıkartıldı. Törenin bitmesinin ardından öğrencinin yanına gelen Vali Kızılcık, durumu hakkında bilgi aldı, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Faruk Sarı, kontrol için ambulansla Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.