CHP İl Başkanı Halil Furat ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesi'ne ziyarette bulundu. Dernek Başkanı Ramazan Çakal, 380 üyeli bir dernek olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait binayı kullandıklarını ve aylık 265 lira ödediklerini söyledi. Dernek için yeni yer taleplerini yerine getirmeyen Belediye Başkanı  Muharrem Akdemir'den dert yanarken İl Başkanı Halil Furat'a da tepki gösteren Çakal, şöyle konuştu:

"Daha önce sizi ziyaret ettiğimizde bu konuda bize yardımcı olacağınızı söylemiştiniz. Maaalesef küçük çocuk gibi bizleri 19 Eylül Gaziler Günü'nde boynu bükük bıraktınız. Biz 'sabrın sonu selamettir' sözü ile şuana kadar sabrettik. Geçen 20 Eylül'de belediye başkanımızı ziyaretimizde bize, dere kenarındaki eski Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kulübesini layık gördü. Bizler oraya mı lakıyız. Bu sorunu sizler çözeceksiniz. Belediye başkanı ve valimiz çözecek. O cephede savaşanlar biziz başkanım. O Beşparmak Dağları'na Türk Bayrağı'nı diken bizleriz. Bizler oraya layık değiliz. Biz kira ödeyemiyoruz, gücümüz yok. Yer konusunda bizleri incitmeyin başkanım. Kendi şahsıma istemiyorum, gazilerimiz için istiyorum."

Bu konuyu daha önce belediye başkanı ile görüştüğünü belirten İl Başkanı Halil Furat da "Siz bizim başımızın tacısınız. Siz bu vatan uğruna şehit düşmüş, gazi olmuş insanlarınız. Belediyenin imkanlarını da biliyorsunuz. Sizin isteğinizini bir an önce yerine getirmesi lazımdı. İnşallah mağduriyetinizi gidereceğiz. Sizin sorununuz bizim sorunumuz. Her derneğin bir talebi oluyor. Belediyenin de bütçesini biliyorsunuz. Engelliler derneği, köy dernekleri, muhtarlar derneği gibi herkes bir şeyler istiyor. Belediye talepleri karşılamakta zorlanıyor" diye konuştu.

Gazilerin diğer derneklerle bir tutulmaması gerektiğini ifade eden Çakal, Bu vatan için  canlarını feda ettiklerini, feda etmeye hazır olduklarını vurgulayarak, "Gazisini, şehidini tanımayan bir insan ülkede yaşayamaz. Bizler diğer dernekler gibi değiliz, onlarla bir tutamazsınız" diyerek tepkisini dile getirdi.



DS(EE/İD)