İzmir’in Gaziemir İlçesi’ndeki ormanlık alan yakınında toprağa gömülen 17 kilo 200 gram plastik patlayıcının ele geçirilmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı.

Patlayıcılara Foça’da 2 askerin şehit olduğu patlamanın ardından yapılan operasyon kapsamında Şanlıurfa ve İzmir’de yakalanan Y.Ç. ve H.D.’nin ifadeleriyle ulaşıldığı kaydedildi. Y.Ç. ve H.D.’ye Gaziemir İlçesi’nde haziran ayında ele geçirilen 27 kilogram patlayıcıdan başka olup olmadığının sorulduğu, onların da aynı bölgede patlayacı olduğunu bildiklerini dile getirdikleri öğrenildi. Bunun üzerine harekete geçen ekiplerin, ellerinde tam nokta adres olmadan araştırma başlattıkları ancak 'Ekol' adlı bomba arama köpeğinin patlayıcının bulunmasında büyük rol oynadığı kaydedildi.

Evka 7 Mezarlığı yakınlarında ele geçirilen patlayıcılar, kriminal incelemeye gönderilirken, ne zaman, kim tarafından gömüldüğünün araştırıldığı bildirildi. Yetkililer, yakın olmayan bir tarihte kuryeler tarafından bölgeye getirilip gömülen patlayıcıların, terör örgütü PKK’nın bombacıları tarafından alınıp eylem yapılmasının planlandığının tahmin edildiğini söyledi.

VALİ KIRAÇ: İZMİR POLİSİ BAŞARILI BİR TABLO ORTAYA ÇIKARDI

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Gaziemir'de toprağa gömülü olarak bulunan patlayıcıların bulunmasını 'İzmir polisinin büyük başarısı' olarak nitelendirdi. Vali Kıraç, "Ağustos ayında Foça'da meydana gelen bombalı saldırının ardından yapılan soruşturmada son olarak Gaziemir'de toprağa gömülü olarak çok miktarda patlayıcı ele geçirildi. İzmir polisi bu olayda başarılı bir tablo ortaya çıkardı. Hepsini kutluyorum. Allah korusun eğer ele geçirilmeden bir yerde kullanılsaydı çok büyük faciaya sebep olabilirdi" dedi.

Kıraç, patlayıcıların muhtemel hedefi hakkında henüz bir bilgi olmadığını kaydetti. Vali Kıraç, "Şu an elimizde herhangi bir fail olmadığı için belli bir hedef var mı yok mu söyleyemiyoruz. Ancak soruşturma sürüyor. Sonuçlanınca onu da kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.



TT(İÖ/BT)