Son üç gündür İstanbul'da devam eden olayların Nurtepe'de HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçim standına, "Çayan Mahallesi'nde hiçbir siyasi partiye seçim propagandası yaptırmayacağız" diyerek tepki gösteren Halk Cephesi taraftarlarının yol açtığı iddia edilmişti. Olaylar kısa zamanda çatışmalara dönüşerek, Gazi Mahallesi ve Sarıgazi semtlerine de sıçramıştı. Arasında Dernek, Çay Ocağı ve işyerlerinin olduğu birçok yer yakılmış ve tahrip edilmişti. Olayların ardından iki taraf da yaptıkları açıklamalarla 'sağduyu' çağrısında bulunmuşlardı.

14 YAŞINDAKİ TEKSTİL İŞÇİSİ ÖLDÜRÜLDÜ


Gazi mahallesinde dün gece silahla öldürülen 14 yaşındaki İbrahim Öksüz'ün tekstil işçisi olduğu ve işinden evine dönerken öldürüldüğü belirtiliyor.
İstanbul Sultangazi'de 14 yaşındaki İbrahim Öksüz isimli genç kalbine gelen kurşunla yere yığıldı. Olay yerine gelen ambulansla ilk olarak Özel Gazi Hastanesi' ne götürülen İbrahim Öksüz peşinden Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği sırada yaşamını kaybetti. Olayı duyan aile yakınları Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Öksüz'ün yaşamını kaybettiğini öğrenen aile yakınları gözyaşları döktü.

Hayatını kaybeden İbrahim Öksüz'ün çatışma ortasında kaldığını açıklayan amca Satı Öksüz," İki çatışmanın arasında kalıyor. İşten gelirken sol göğsünden vurulmuş. Kalbinden vurulmuş. İlk Gazi Hastanesine getiriyorlar. Yetiştiremiyorlar akabinde buraya getiriyorlar. Kapıdan giriş yapariken de ölüyor. 16 yaşındaydı, kendisi benim yeğenim oluyor" diye açıkladı . Oğlunun katilinin bulunmasını isteyen baba Arif Öksüz," Oğlumun kanını arzu ediyorum . Bu olayın sorumlusu kimse bulunsun. Katil kimse bulunsun. Başka da bir şey diyemiyorum" diye tepki gösterdi.

Öksüz'ün vurulma nedeninin, HDP ile Halk Cephesi arasında son günlerde devam eden gerginlik nedeniyle çıkan çatışmadan kaynaklandığı iddia edilirken; Halk Cephesi ise halkinsesi.tv üzerinden yaptığı açıklamada; Öksüz'ün mahalledeki çetelerin açtığı ateş sonucunda öldürüldüğünü öne sürdü.


siyasihaber.org'da yer alan habere göre; Sultangazi İlçesi, Zübeyde Hanım Mahallesi, Perşembe Pazarı yolunda yer alan HDP’nin cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş için açılan seçim bürosunda bir halk toplantısı yapılacaktı. Toplantı öncesi büro önünde toplanan kitle ana caddeye kadar bir yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüş esnasında karşı sokaktan otomatik silahlarla grubun üzerine ateş açıldı. İbrahim Öksüz, burada açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi.
halkinsesi.tv; ateş açan grubun uyuşturucu çeteleri olduğunu iddia etti.

HDP'DEN HALK CEPHESİ'NE ÇAĞRI

HDP, konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

"Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş'ın gecekondu yoksulları ve Alevilerle güçlü bağlar kurduğu bir süreçte bir takım devrimci kılıklı karanlık güçlerin devreye soktuğu proje başarıya ulaştı ve 14 yaşında bir genci aramızdan aldı," denildi.

Açıklamanın devamında Halk Cephesi işaret edilerek, "Kendisine devrimci diyen ancak birkaç gündür kışkırtıcı tavırlarını ısrarla sürdüren, en demokratik hakkımız olan seçim çalışmalarımızı engellemeye çalışan, standtlarımıza saldıran, partimiz ve kitlemiz hakkında akla hayale sığmayacak kara propagandalar yapmakta beis görmeyen Halk Cephesi'ni bu çatışmayı ve şiddeti körükleyen tavrından bir an evvel vazgeçmeye çağırıyoruz" denildi.

HALK CEPHESİ'nden yapılan açıklamada ise;

"Gazi Mahallesinde Çetecilerin vurduğu 14 yaşındaki İbrahim Öksüz, kaldırıldığı Şişli Etfal Hastanesinde saat 23.00 sularında yaşamını yitirmiştir" denildi. Bu açıklamadan sonra ise : "Kürt milliyetçi hareketin sola saldırılarının son 5 yılı" başlıklı liste yayınlanarak,


"Oligarşiyle ‘Barışan’ Kürt Milliyetçi Hareket, Devrimcilere Savaş Açtı!...Çayan Mahallesi’nde derneklerimize saldırdılar...Okmeydanı’nda Sibel Yalçın Parkı’nın Çay Ocağını molotoflarla yaktılar...Gazi’de Yürüyüş Dergisi’ne yüz kişilik kitle sloganlarla saldırdı . Sarıgazi’de Derneğimize Saldırıp Camlarını Kırdılar...AKP’nin Polisi Bir Yandan TOMA’larla, Akrepelerle, Katil polisleriyle... Kürt Milliyetçileri ve yardakçıları diğer taraftan molotoflarla, ses bombalarıyla, otomatik silahlarla saldırmaya devam ediyor! Ne Faşizmin TOMA’larına, ne de Kürt Milliyetçilerinin Bombalarına, Yakıp Yıkmalarına Boyun Eğmeyiz! " satırlarına yer verildi.