Gaziantepspor'a yönelik 2 Nisan'da 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl ile Asbaşkan Mehmet Kızıl'ın da bulunduğu 15 kişi tutuklandı, 7 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 'Bankayı aracı kılmak suretiyle şirket yöneticisi sıfatıyla dolandırıcılık', 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'Kurulan suç örgütüne üye olmak', 'Hizmet nedeniyle güveni kötü kullanmak', 'Sahte özel belgeyi bilerek kullanmak' suçlamasıyla haklarında 75'er yıl hapis cezası istenen Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl'ın da aralarında bulunduğu 22 şüpheli bugün 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmalarına çıktı.

ÜNAL: YÜCE ADELET YERİNİ BULACAKTIR

Kulüp yöneticileri ve çalışanlarına destek vermek için bir grup taraftar da erken saatlerde adliyeye geldi. Kulüpler Birliği Başkanı olan Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal ve 18 Süper Lig takımının temsilcisi de duruşmaya katıldı.

Halil Ünal, duruşma öncesi yaptığı açıklamada, Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl'a destek için Gaziantep'e geldiklerini söyledi. Ünal, "Kulüpler Birliği'nin birlik ve beraberliğini sergileme adına Gaziantepspor camiasına destek olmaya geldik. Hem başkan, hem sevgili yöneticilere, hem de kulüp çalışanlarına geçmiş olsun dileğinde bulunuyoruz. İnşallah, arkadaşlarımız en kısa sürede özgürlüğüne kavuşur. Varsa bir suçları dışarıdan yargılanabilirler. Yüce yargı, yüce mahkeme, yüce adalet yerini bulacaktır" dedi.