Maliye Bakanlığı'na bağlı Mali Suçlar Araştırma Kurulu'na (MASAK) 28 Kasım 2011 tarihinde yapılan ihbar doğrultusunda Gaziantepspor Kulüp binası ve Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl'a ait Kızıl Grup'ta yapılan aramada çok sayıda belgeye incelenmek üzere el konuldu. Bu belgelerin incelenmesi ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah çok sayıda adrese eş zamanlı bir baskın düzenledi. Operasyonda, İstanbul'da bulunan Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl ile birlikte kardeşi Kızıl Grup yönetim Kurulu üyesi Mehmet Kızıl'ın da aralarında bulunduğu, son 5 yılda yönetimde yer alan 46 kişi gözaltına alındı. Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl uçakla Gaziantep'e getirildi.

FATURALARDA YOLSUZLUK

Gözaltına alınan kişilerin Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde sorgusu sürerken, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı da yazılı bir açıklama yaptı. Gözaltların şike operasyonuyla ilgili olmadığının vurgulandığı operasyonla ilgili şu açıklama yapıldı:

"2011 yılı ekim ayı içerisinde, Cumhuriyet Başsavcılığımız ile Gaziantep Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'ne yapılan ihbar ile başlayan soruşturma, son aşamasına olup, daha önce el konulan, Kızıl Şirketler Grubu'na ait bilgi, belge ve bilgisayar kayıtları ile Gaziantep Spor Kulübü'ne ait bilgi, belge ve bilgisayar kayıtları, karşılaştırmalı olarak titiz bir şekilde incelenmiş, bu incelemeler sonucunda, bir takım fatura ve harcamalar üzerinde, yolsuzluk bulgularına ulaşılmıştır. Tahkikat yoğun olarak, son 5 yılı kapsamakta olup, tahkikata ilişkin her husus, çok ince detayına kadar incelenmiştir. Bilgi ve belgelerin büyük bir kısmı, banka ve finans kuruluşlarının genel müdürlükleri, Futbol Federasyonu Başkanlığı ve Spor Toto Teşkilat Genel Müdürlüğü'nden temin edilmiştir. Soruşturmanın konusu 'Teşvik pirimi verilmesi ve şike yapılması' gibi sportif konular ile alakalı değildir. Dosya üzerinde " Gizlilik' kararı olduğundan, dosya ile ilgili bilgiler kamuoyuna sunulamamış olup, soruşturmada gelinen bu aşamada, Cumhuriyet Başsavcılığımızın, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne talimatları doğrultusunda, 6ı ilde yapılan çalışma neticesi, Gaziantep Spor Kulübü Başkanı da dahil, kulüp ile ilgili 46 kişi gözaltına alınmıştır."

IRAK OPERASYONUNDA ABD'NİN YAKITINI SAĞLAMIŞLARDI

ABD, Irak'a düzenlediği askeri operasyon sırasında kullandığı yakıtın ikmalini Kızıl Grup, sağlamıştı. Bu nedenle Almanya'nın Kaiserslautern kentindeki ABD Üssü'nde düzenlenen törende Irak operasyonunun lojistik sorumlusu olan Albay Donnei Walker de Kızıl Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantepspor As Başkanı Mehmet Kızıl'a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi vermişti.



AK(OA/İD)