Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Gaziantep'te kurduğu Alo 183 ve Alo 144 danışma hatlarına hizmet verecek çağrı merkezi açıldı. Merkezde aile, kadın, çocuk, yaşlı ve engellilere sosyal destek verilecek. Çağrı merkezine başvuran mağdurlara psikolojik, kukuki, ekonomik alanlarda danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunulacak.

Açılışa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve vatandaşlar katıldı.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv açılış töreninde yaptığı konuşmada, iyi niyetle ve büyük bir gayretle Türkiye'ye yatırım yapmaya devam ettiklerini, Doğu'ya ilk büyük teknolojik yatırımı Erzurum ve Diyarbakır çağrı merkezleriyle yaptıklarını söyledi. Gaziantep'le birlikte yurt içinde 15, yurt dışında ise 5 olmak üzere toplam 20 çağrı merkeziyle müşterilere en iyiyi sunma çabasında olduklarını belirten Ciliv, "Sadece 6 ayda çağrı merkezlerimizde bin kişiye istihdam sağladık" dedi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata da çağrı merkezinde çalışacak gençlerin Türkiye'nin dört bir tarafında hizmet vereceğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise merkezin Gaziantep'te 101 kişiyi istihdam ettiğine dikkat çekerek, "Herkes huzurlu olmadıkça biz huzurlu olmayız, herkes mutlu olmadıkça biz mutlu olmayız. O yüzde şiddetle mücadele gibi bir engelli, bir yaşlı, bir muhtaç, bir yetim orada bir şeye ihtiyacı varsa yetişmiş bilgi ve tecrübe sahibi personelin onlara yardım edeceği ve yönlendireceği bir sistemi faaliyete geçiriyoruz" dedi.

Çağrı merkezinde çalışan her personelin 360 saat eğitim aldığını kaydeden Bakan Şahin, "7 gün 24 saat tüm Türkiye'ye hizmet veren bir sistem. Biz Ankara'daki bakanlık çağrı merkezini kapattık. Alo 183 ve Alo 144 hattını da birleştirdik. Herkese eşit fırsat sunmak zorundayız. İçeride çalışanların yüzde 50'si kadın, yüzde 20'si de engelli. Nimetin ve külfetin eşit paylaşıldığı bir Türkiye istiyoruz" diye konuştu.

EMİNE EMİLY'DEN DAHA BAŞARILI OLSUN

Son 10 ayda konaklama merkezi kapasitesini binden bin 700'e çıkardıklarını anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son bir yılda Alo 183 çağrı merkezimize gelen çağrı sayısı 24 binden 52 bine, kaydedilen çağrı sayısı 4 bin 311'den 15 bine yükseldi. Çocuk ve Gençlik hizmetleri sayımız 413'ten 6 bine, özürlü hizmetlerimiz bin 163'ten 6 bin 678'e, yaşlı hizmetlerimiz 155'ten 446'ya, kadına yönelik hizmetlerimiz bin 988'den 4 bin 418'e, erkeğe yönelik hizmetler 179'dan 446'ya, aileye yönelik hizmetler 339'dan bin 92'ye ve toplum hizmetleri 74'ten 124'e yükseldi. 'Siz hep kadınlara hizmet ediyorsunuz' dediler, rakamlar kanıtı. Biz aile bakanıyız ve herkese hizmet ediyoruz. Harran'daki Emine'nin Harvard'daki Emily ile yarışını istiyoruz. Ama Harran'daki Emine'nin bu yarıştan başarılı çıkmasını arzuluyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından çağrı merkezi hizmete açıldı.

TOPLAM 16 MEVZUATTA HİZMET

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İletişim Merkezi'nde, şartlı nakil transferi, engelli maaşı, yaşlılık aylığı, engelli yakın aylığı, muhtaç engelli aylığı, silikosis hastalığı aylığı, aile yardımı, çocuk hizmetleri, kadınlara yönelik hizmet, özürlü hizmetleri, aile hizmetleri, yaşlı hizmetleri, erkeğe yönelik hizmetler, toplum hizmetleri, özel amaçlı yardımlar, şehit ve gazi hizmetleri konularına yönelik bilgi ve destek verilecek.