Suriye Haber Ajansı'nın (Sana) internet sitesinde Halep'e bağlı Kerm el-Cebel Bölgesi'nde Esad'a bağlı ordu birlikleri ile muhalifler arasında çıkan çatışmalarda aralarında Gaziantep'in, Nizip İlçesi'ne bağlı Gökçeli Köyü nüfusuna kayıtlı Abdullah Karakan'ın da bulunduğu birçok muhalifin öldürüldüğünü duuyurdu. Sitede Karakan'ın öldürülmüş halde fotoğrafıyla, nüfus kayıtlarına ilişkin fotoğraflar da yer aldı.

EŞİYLE TARTIŞMIŞ

Evli ve 2 çocuk babası olan Abdullah Karakan'ın Gaziantep'te oturan babası Hüseyin ve annesi Şemsi Karakan, oğullarının Ramazan Bayramı'ndan bir hafta sonra eşiyle tartıştığını ve tartışma üzerine ailesinin yanına giden eşine, 'Ben çalışmak için İstanbul'a gidiyorum' diyerek evden ayrıldığını ve kendisinden bir daha haber alamadıklarını söyledi. Hüseyin Karakan oğlunun Suriye'deki iç savaş ile ilgili kendileriyle hiç konuşmadığını anlatarak, "Abdullah'ın Suriye'ye gittiğini ilk kez sizden duyuyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLAR AĞLATTI

4'ü kız 2'si erkek toplam 6 kardeşin en büyüğü olan Abdullah Karakan'ın çocukları 5 yaşındaki Hüseyin ve 4 yaşındaki Yusuf'un kendi yanlarında kaldığını, eşinin ise hala babasının evinde olduğunu vurgulayan Hüseyin Karakan, Suriye Haber Ajansı'nın internet sitesindeki oğluna ait fotoğrafları görünce gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada babasının yanında bulunan Abdullah Karakan'ın küçük kardeşi Mehmet Karakan da büyük acı yaşadı. Ölüm haberi kendisinden gizlenmeye çalışılan anne Şemsi Karakan ise, "Abdullah'a birşey mi oldu?" diye ağlamaya başladı.



(AK/OA/SS)