GAÜN öğrencilerine 'zorunlu ders' olarak şart koşulan Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında hazırlanan, GAÜN ve Türk Kızılayı işbirliğiyle yürütülecek olan 'Miyazaki Kızılay Gönüllüleri Projesi' tanıtıldı. Toplumsal Duyarlılık Projeleri'nin Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mutaf, bu projeyle öğrencilerinin deprem ve doğal afetlere karşı Miyazaki'nin yardımseverliğini örnek almalarını ve Kızılay'a destek vermeyi amaçladıklarını söyledi. Van'daki depremde enkaz altından yaralı çıkartıldıktan sonra 10 Kasım 2011'de hastanede ölen Japon gönüllü Miyazaki'nin adının verildiği projeyle aynı zamanda Türkiye'nin bu yardımsever kişiye vefasını göstermeyi amaçladıklarını kaydeden Prof. Dr. Mutaf, "Bir Japon oralardan Van'a gelerek ırkdaşı, dindaşı olmayan insanlara kendi imkanlarıyla yardım ediyor, insanların sağlığıyla ilgileniyor. Hatta bizden biri gibi Kurban Bayramı'na denk gelen o günlerde Müslüman olmadığı halde tek tek çadırları dolaşıp et dağıtıyor. Van halkı onu çok seviyor. Ama artçı bir depremle enkaz altında kalarak hayatını kaybediyor. Bu insan bizim insanlarımıza yardım etmek uğruna hayatını verebildiyse, biz de hiç değilse bir SMS ile kendi kardeşlerimizin yaralarını sarabilme noktasında devletimize destek olabiliriz" dedi.

KISA MESAJLA PROJEYE DESTEK

Prof. Dr. Mehmet Mutaf, 380 üniversite öğrencisi ve 13 öğretim görevlisinin görev alacağı projede Miyazaki'nin anısını yaşatarak, gönüllük yardımlaşma ve insani duyarlılık kavramlarını toplumda yaygınlaştırmak, Kızılay'a maddi ve manevi destek sağlamak istediklerini söyledi. Prof. Dr. Mutaf, projeyle aralarında köy okullarının da bulunduğu 94 ilköğretim okulunda doğal afetlerde ve sonrasında alınacak önlemler konusunda ve Kızılay'ın faaliyetlerine yönelik eğitimlerin verileceğini ifade etti. Prof. Dr. Mutaf, proje için oluşturulan kısa mesaj servisiyle, 'KARDEŞ' yazıp 2868'e kısa mesaj gönderilerek 5 TL karşılığında Kızılay'a destek verilebileceğini sözlerine ekledi.

GAÜN Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun ise devlet üniversiteleri arasında olarak bir ilk olarak toplumsal duyarlılık projelerini zorunlu ders haline getirdiklerini ve yüzlerce projenin hayata geçtiğini, bu projenin de toplumda deprem ve doğal afetler sonrası yardımlaşma ve dayanışma ruhunun tesisi ve Van depreminde hayatını kaybeden Japon gönüllü Dr. Atsushi Miyazaki'nin adının yaşatılması açısından önem taşıdığını dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından projeye destek veren öğretim görevlilerine teşekkür belgesi verildi.



ZG(BK/CK)