Dün saat 23.00 sıralarında Gaziantep Üniversitesi içerisindeki öğrenci yurdunda sağ ve sol görüşlü iki öğrenci gurubu arasında başlayan tartışma bir anda kavgaya dönüştü. İddiaya göre terör örgütü PKK'nın renklerini simgeleyen atkı ve bezleri sallayan gruba, sağ görüşlü öğrencilerin müdahale etmesiyle çıkan olaylar sırasında öğrenciler birbirlerine sandalyelerle saldırdı. Polis ekipleri kavgayı kontrol altına aldıktan sonra her iki gruptaki öğrencileri ayrı ayrı üniversiteden dışarı çıkardı.

ÜNİVERSİTE ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Yurt içerisinde yaşanan kavgayı haber alarak üniversite çevresinde toplanan sağ görüşlü bir öğrenci gurubu, polisin 'dağılın' çağrılarına uymayarak toplu bir şekilde ara sokaklara doğru yürümeye başladı. Tüm uyarılara rağmen dağılmamakta direnen öğrenciler ile çevik kuvvet polisleri arasında uzun süre kovalamaca yaşandı. Boş bir arazide toplanan öğrencilerle bir süre görüşen polisler, ikna etmeyi başardıkları grubun olaysız dağılmasını sağladı.

Üniversite önünde geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, uzun süre giriş kapısında bekledi. Bu arada okula gelen bazı öğrenci ve öğretim görevlilerinin bulunduğu araçlar kontrol edildikten sonra kampus içerisine alındı. Polis ekipleri öğrencilerin dağıldığı ara sokaklarda da devriye gezerek, olayların yeniden başlamaması için büyük çaba harcadı.