Bozyaka semtinde geçen pazartesi saat 22.30 sıralarında 5713 Sokakta meydana gelen olayda, gündüz kaydını Hüseyin Akdak İlköğretim Okulu’na yaptıran 6 yaşındaki Umut Ceylan, akşam da annesi ve ablasıyla oynamak için General Asım Gündüz Parkı’na gitti. Parkta kaydırakta oynadığı sırada Umut, kimliği belirsiz kişinin açtığı ateş sonrasında sırtına isabet eden kurşunla yaralandı. Yaralı halde, “Yanıyor, acıyor” diye feryat ederek annesi Gülhan Ceylan’ın yanına giden talihsiz Umut, kaldırıldığı İzmir Eğitim Hastanesi’nde de hayatını kaybetti. Küçük Umut, ölümünün ardından anne Gülhan Ceylan ve baba Ufuk Ceylan’ın magandanın bulunmasına yönelik çağrıları toplumda destek buldu.

BOMBAYI ÇÖZEN EKİP GÖREVLENDİRİLDİ

Olayın ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 800 polis, Umut’un katilini bulmak için sokak sokak araştırma yaptı. Çevrede bulunan 4 mermi çekirdeği olayda kullanılan çekirdekle eşleşmedi. 2 bin adrese gidildi. 5 bin kişi ile görüşüldü. İzmir polisine kriminal ve teknik anlamda destek vermesi için Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı’nın en özel ekibi görevlendirildi. Gaziantep’in Şehit Kamil ilçesinde 10 gün önce, 10 kişinin ölümü 68 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırıda görev alıp, olayın çözülmesini sağlayan delilleri bulan ekip İzmir’e bugün sabah saatlerinde geldi.

ACILI ANNENİN ZİYARET VE MAGANDA ÇAĞRISI

İlk iş olarak olayı soruşturan Cinayet Büro Amirliği ve Olay yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleriyle olay yerine giden uzman ekip araştırmalarına başladı. Bu sırada olay yerine gelen Umut’un annesi Gülhan Ceylan, gözyaşı içerisinde, “Sizlere güveniyorum. Arkamda olduğunuzu biliyorum. Umudumu söndürmeyin, katili bulun” diye seslendi. Acılı annenin polis eşliğinde evine gönderilmesinin ardından da ekipler, olay yerine gören çatılardan özel aletlerle inceleme başlatıldı.

KURŞUNUN GELDİĞİ YÖN BÜYÜK ORANDA BELİRLENDİ

Olayı gören tüm yerlerin fotoğraflarını çeken, ölçümlerini yapan özel ekip, daha önceki araştırmaların da sonuçlarını değerlendirdikten sonra kurşunun geldiği yönü büyük oranda tespit etti. Olay yerine gören, yüksek bölgeden geldiği saptandı. Buna göre kurşunun Halide Edip Adıvar Caddesi, Yeşildere Caddesi yanındaki bölgelerden gelmiş olabileceği öne sürüldü.

TABANCA İLK İNCELEMEDE TEMİZ ÇIKTI

Umut Ceylan’ın vücudundan çıkan mermi çekirdeğinin incelemesi Kriminal Laboratuvarında tamamlandı. İlk incelemelere göre, mermi çekirdeğinin çıktığı tabancanın da daha önce eldeki verilere göre hiçbir olayda kullanılmadığı saptandı. Özel ekibin soruşturmayı yürüten ekiple koodinasyon içerisinde çalışmasının olayla ilgili araştırma tamamlanıncaya kadar devam edeceği bildirildi.