Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz Arap turistlerin asayiş ve lojistik destek konusundaki ihtiyaçlarının karşılanması için 155 Polis İmdat, Yabancılar Şube Müdürlüğü ve özellikle Suriye'ye gidiş-geliş güzergahı olan Gaziantep- Kilis karayolunda görev yapan trafik ekiplerinde Arapça bilen polis memurlarının 24 saat aralıksız görev yapmaya başladığını söyledi. Oğuz, şöyle dedi:

"155 Polis İmdat'ta zaten İngilizce bilen görevlilerimiz var. Şimdi Arapça bilen memurlarımız eklendi. Başarılı bir şekilde yürüttüğümüz bu uygulamamızla konuklarımızın sıkıntılarını, ihtiyaçlarını anında çözümleyebiliyoruz." 

Suriye'ye ulaşımın sağlandığı Gaziantep-Kilis karayolunda görevli trafik polisleri, kontrol yapmak için durdurdukları Suriye plakalı taşıtların sürücülerini 'Ehlen ve sehlen ya saik' (Hoşgeldiniz sürücü) ya da 'Ehlen ve sehlen' (Hoşgeldin) diyerek karşılıyor. Ardından da yine Arapça olarak evraklarını isteyip kontrol ediyor. Sürücünün işlemi biterken de gitmek istediği yer veya diğer ihtiyaçlarıyla ilgili isteği olup olmadığı soruluyor.  155 Polis İmdat hattında ise telefonu açan görevli polis, arayanın Suriyeli olduğunu anlayınca, bir dakika anlamına gelen, "Dakikaten" deyip, Arapça bilen meslekdaşına yönlendiriyor. Arayan Suriyeliyi dinleyen Arapça bilen polis de yol gösteriyor, ya da asayiş konusunda bir sıkıntısı varsa, bulunduğu yere polis ekibi yönlendiriyor.



DHA(AK/OA/İD)