Gaziantep - Şanlıurfa Karayolu'nun 10'uncu kilometresindeki Hayrat Karakolu Mevkii'nde otobüsün sel sularına kapılıp devrilmesi sonucu kaybolan kişi sayısının 4 değil, 3 olduğu anlaşıldı. Diyarbakır'dan aldığı yolcuları Adana ve Mersin'e götüren otobüsün listelerinde yapılan kontrollerde 26 yolcunun kurtulduğu, 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin de kaybolduğu saptandı.

Jandarma ve itfaiye ekiplerinin bölgede yaptığı aramalarda saat 11.00 sıralarında 2 kadının cesedi otobüsün yaklaşık 150 metre uzağında çamur ve molozlar arasında bulundu. Halen aranan 1 kişinin ise üniversite öğrencisi genç olduğu kaydedildi.

MENFEZLER TIKANDI, FELAKET OLDU

4 şeritli Gaziantep-Şanlıurfa Karayolu'nun solunda yer alan dağlık alana düşen şiddetli yağış, karayolundaki menfezler yetersiz kalınca felakete neden oldu. Dağlık bölgeden çamur ve molozlarla akan sel suları, menfezleri tıkadı. Karayoluna paralel fıstık bahçelerinde sel sularının yüksekliği 2 metreyi buldu. Bu nedenle de dere yatağında biriken sular karayolunda nehir görüntüsü oluşturdu. Sürücüler de karayolunda bu kadar suyun yükselmiş olacağını düşünemeyince, gece karanlığında sel sularına kapılmış oldu.

BİLEK BELDESİ SULAR ALTINDA

Nizip ile Gaziantep arasında ulaşım sağlayan D-400 karayolu üzerindeki merkez Şehitkamil İlçesi'ne bağlı Bilek Beldesi'ni de şiddetli yağmur felç etti. D-400 karayolu üzerinde seyir halindeki çok sayıda araç, sel suları nedeniyle arızalandı, vatandaşlar mahsur kaldı. 2 yıl önce de Bilek Beldesi'nde sel felaketi yaşanmış, bir otomobilin sulara kapılması sonucu sürücüsü hayatını kaybetmişti.

Ahmet KAYA - Metin İLİKSOY - Mehmet BULUT/ GAZİANTEP,


AK(OA/AAA)(FOTOĞRAF)