Biri kız 3 çocuk annesi Fatma Erdem, eşi 52 yaşındaki Yakup Erdem'le, 20 Ağustos günü görümcesinin bir yakınının nişan törenine gitmek için Atatürk Mahallesi'ndeki evinden minibüse bindi. Minibüs, Karşıyaka semti Şoför Ali Caddesi'nde ilerlediği sırada Korutürk Caddesi'ndeki Şehitkamil Emniyet Müdürlüğü Karşıyaka Polis Merkezi önünde büyük bir patlama oldu. Bu olaya uzaktan tanıklık eden Fatma Erdem ile eşi Yakup'un bulunduğu minibüs panik nedeniyle yolda kaldı. Minibüstekiler, çevreden kaçışanlara ne olduğunu sorup öğrenmeye çalıştı. Bu sırada minibüstekiler de kendi aralarında konuşmaya başladı. Fatma Erdem, "Bombalı saldırı olmuş, 7-8 polis ölmüş" sözlerini duyunca şoka girdi. 26 yaşındaki oğlu Gökhan Erdem polis memuru olan ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Şube'de görev yapan anne Fatma Erdem baygınlık geçiricince özel bir hastaneye götürüldü.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ, ORGANLARI BAĞIŞLANDI

Durumu ciddi olan ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Erdem, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakımda tutulan Erdem'in dün sabah saat 10.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi ile temasa geçen doktorlar durumu anlatarak organ bağışında bulunabileceklerini söyledi. Daha sonra ailenin onayı ile dokuları uyan hastaları saptamak için Ulusal Organ Nakli Merkezi'ne durumu bildirdi. Yapılan araştırmanın ardından Erdem'in karaciğeri Mersin'de bir hastaneye, kalbi İzmir Ege Üniversitesi'ne, bir böbreği ise Gaziantep Üniversitesi'ndeki bir hastaya nakledilmek üzere alınarak söz konusu kentlere gönderildi.

'SALDIRIYA TANIK OLDUK'

Fatma Erdem'in eşi Yakup Erdem, "Bombalı saldırıya eşimle birlikte tanık olduk. Patlamanın şiddetiyle şoka girdi. Sonra baygınlık geçirince hastaneye getirdik. Beyin kanaması olduğu belirlendi. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Artık devletimizin de buna bir çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

İMAM AĞABEYDEN ORGAN BAĞIŞINA DESTEK

Fatma Erdem'in Mersin Mezitli Merkez Camii İmam Hatibi olan ağabeyi Muzaffer Öncel  de, "Aile olarak organ bağışı kararını aldık. Diyanet'in de organ bağışını desteklediğini biliyoruz. Bizim de belki böyle organ nakline ihtiyacımız olabilirdi. Başka insanlar hayat bulsun ve hayır duasını alsın diye bu kararı aldık. Bunun örnek olmasını istiyoruz" diye konuştu.



ZG(AK/OA/COŞ)