İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, sağlık ocaklarında görevli doktorlarla birlikte basın açıklaması yaptı. Avrupa'daki meslektaşlarına göre daha çok çalışan doktorların şiddeti hak etmediklerine işaret eden Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, temel mesajı 'kardeşlik' olan Kutlu Doğum haftasında böyle bir olayın yaşanmasına işaret eden Doç. Dr. Vançelik, "İslam terbiyesine göre yetişmemiş insanların ki Dünya Sağlık Örgütü ve diğer tanımlamalara göre saldırgan 17 yaşında bir çocuktur. Bu terbiyeyi almayan bir insanın nasıl bir vahşet sergileyebildiği gözler önünde. Böyle bir durumda vatandaşlarımıza daha merhametli daha şefkatli nasıl hassasiyetle davranabiliriz? Toplumda hiçbir insanın şiddeti haketmediği gibi hekim camiasının ve sağlık çalışanlarının bunu haketmediğini bir kez daha vurgulamak ve telin etmek istedik" diye konuştu. 
Çok yoğun ve stresli bir ortamda çalışan hekimlere yönelik saldırıyı nefretle kınadıklarını belirten İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, "Yaşanan olay Türkiye'de ciddi manada sağlık çalışanlarımızın üzerinde bir infiale sebep olmuştur. Burada toplanmamızın amacı bu arkadaşlarımızın kaygı ve endişelerini dile getirmektir. Bu olayı topluma mal edemeyiz. Toplumuzda çıkan bir 'psikopat, ruh hastası' diyeyim. Biz sağlık çalışanları olarak görevimizin başındayız" dedi.
Öte yandan Şerife Efendi Sağlık Ocağı önünde yapılan açıklamaya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in Filiz Dolunay Sağlık Ocağı'nda doktor olarak görev yapan eşi Ayşenur Küçükler de katıldı. Dr. Küçükler, arkadaşlarıyla birlikte hayatını kaybeden doktor için dua etti. Doktorlar, daha sonra görevlerinin başına döndü. 
 
ZK(KS/SS)