Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, asgari 9 bin 300 dersliğe ihtiyaç duyulan kentte yürütülen 'Geleceğimize Bir Tuğla Da Sen Koy' ve 'Bir Okul, Bin Gelecek' kampanyalarında 31 okul yapımı için hayırseverlerle protokol imzaladıklarını, eğitim hamlesini cep telefonundan kısa mesaj kampanyasıyla güçlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Ekrem Serin, "Sanatçı Gülben Ergen hanım ve ekibinin başarıyla uyguladığı SMS sistemini örnek aldık. Geleceğimize bir tuğla koymak isteyen vatandaşlarımız cep telefonlarından 2740'a boş mesaj atarak 5 lira bağışta bulunabilir" dedi. 

Ekrem Serin, kampanyalarla derslik başına düşen ortalama öğrenci sayısını 58'den 35'e düşürmeyi hedeflediklerini anlattı. Serin, şöyle dedi:

"Sadece Düztepe semtindeki Hatice Karslıgil İlköğretim Okulu'nda şu anda 5 bin 200 öğrenci var. Böyle bir okul ideal anlamda yönetilebilir mi, ya da eğitim-öğretim yapılabilir mi ? 60-70 kişilik sınıflarda çocuğun eğitim alması ne kadar sağlıklı? Türkiye'deki bir çok ilçeden daha büyük nüfuslu okullarımız var. Hayalimiz okullarımızdaki sınıf mevcutlarının maksimum 30 kişi olması. Böylelikle ikili eğitim öğretimden de kurtulmuş oluruz."

GÜLBEN ERGEN ŞİMŞEK ÇAKTIRDI

Eğitim hamlesini cep telefonundan kısa mesaj kampanyasıyla güçlendirmeye çalıştıklarını anlatan Serin, bu kampanyanın başlangıcının da şarkıcı Gülben Ergen'den ilham aldıklarını vurgulayıp, şunları söyledi:

"Türkiye'de daha çok çocuğun okul öncesi eğitim olanaklarına sahip olması için başlatılan Çocuklar Gülsün Diye Derneği değişik illere anaokulu yaptırıyor. Bunlardan biri de Gaziantep'te yapılıyor. Anaokullarının yapımı için gereken parayı nasıl bulduklarını Gülben Ergen'den dinlemiştik. Bize, 'En büyük kaynağımız SMS hattımız. SMS hattımıza her ay o kadar bağış yapılıyor ki ortalama her ay 2-3 anaokulu yapabilecek kaynağı topluyoruz. Bu sözleri duyunca bizim de beynimizde şimşekler çaktı. Hemen bir SMS hattı oluşturduk. Geleceğimize bir tuğla koymak isteyen vatandaşlarımız cep telefonlarından 4027'e boş mesaj atarak 5 lira bağışta bulunabilir. Gaziantep nüfusu 1 milyon 780 bin kişi. Yılda bu kampanyalara 1 milyon kişi destek verse toplanan para miktarı 5 milyon lira yapar. Bu gelirle 24 derslikli bir okul yapılabilir. Bunu azımsamamak lazım. Ama maalesef şu ana kadar gelen mesaj sayımız beklentilerin altında. Göreve başladığımda Gaziantep'te derslik başına düşen öğrenci sayısının ortalaması 58'di. Yapılan yatırımların devreye girmesiyle sınıf mevcutlarını ilköğretimlerde 35'e düşürmeyi hedefliyoruz."



ZG(OA/İD)