Patlamanın duyulmasının ardından kentin birçok mahallesinde gruplar halinde PKK protesto edildi. BDP Şehitkamil İlçe başkanlığı binasına saldıran bir grup ise PKK ve Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar atıp binayı ateşe verdi. Yaklaşık 500 kişilik grup, bölgeden uzaklaştırıldı. Bina ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

CAM PARÇALARI 500 METRE UZAKLIĞA SIÇRADI

Gaziantep'te meydana gelen patlamanın ardından Olay Yeri İnceleme ekipleri, yanan araçları güvenlik çemberine alarak inceleme başlattı. Patlamanın meydana geldiği noktaya yaklaşık 500 metre uzaklıkta cam parçalarının bulunması bombanın şiddetinin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne serdi.

Patlamanın meydana geldiği caddeler ise araç ve yaya trafiğine kapatıldı. 200 metre mesafede kimse olay yerine yaklaştırılmadı. Bazı gruplar da zaman zaman patlamanın olduğu bölgeye gelerek terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Bu kişiler, polisin güvenlik önlemi altında kontrolle olarak bölgeden uzaklaştırıldı.

ÇELİK YELEK UYARISI

Gaziantep'te yaşanan patlamanın ardından bölgedeki tüm iller de polis alarma geçti. Emniyet Müdürlüğü haber merkezlerinden, polislere çelik yelek giymeleri talimatı verildi. Güvenlik noktasındaki ekiplerin sayısının da arttırılması istenirken, şüpheli araçların, Terörle Mücadele ve Bomba İmha uzmanlarının kontrolünde durdurularak arama yapılması istendi.

ADANA'DA ŞÜPHELİ ARAÇ BOMBA KORKUSU YAŞATTI

Gaziantep'teki patlamanın ardından Adana-Ceyhan karayolu üzerinde terk edilmiş halde görülen 51 HR 285 plakalı hafif ticari araçta bomba olabileceği bilgisi üzerine polis alarma geçti. Yol araç ve yaya trafiğine kapatılırken, bölgeye kimse yaklaştırılmadı. Bomba İmha Uzmanları tarafından yapılan incelemede herhangi bir şüpheli duruma rastlanmadı. Kapıları açılıp incelenen araç, sahibine ulaşılamayınca çekici ile Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Hasan KIRMIZITAŞ-Salih ÜÇTEPE-Mehmet BULUT/ GAZİANTEP,