Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanı sıra, Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Asım Güzelbey, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Emniyet Müdürü Ömer Aydın ile iktidar ve milletvekilleri ve protokol mensuplarının katılımıyla gerçekleşen Demokrasi Meydanı'ndaki törene saygı duruşu ve Atatürk Anıtı'na çelenklerin konmasıyla başladı. Protokol daha sonra yürüyerek Yeşilsu'daki 5317 şehit anısına yaptırılan Şehitlik Anıtı'na gitti. Burada şehitler için dua okundu ve Bakan Şahin, Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş tarafından mozoleye çiçek bırakıldı. Kurtuluş yürüyüşü sırasında kıyafetleriyle, sırtlarında top mermileriyle katılan akrabaları kurtuluş mücadelesine katılan kadınlar ilgi odağı oldu. Bakan Şahin kadınlarla bir süre sohbet etti.

12 çocuğun Fransız askerleri tarafından şehit edildiği Dokurcum Değirmeni'ni simgeleyen 12 Şehit Anıtı'ndaki törende ise Gaziantep'in kurtuluş günlerindeki durumu ve kent halkının kuşatma altında, 10 ay verdiği amansız mücadele anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen resepsiyonda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'in kahramanlığıyla hem kendi kaderini değiştirdiğini, hem de Türkiye'nin kurtuluş mücadelesine kıvılcım, örnek olduğunu vurguladı. Vali Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de Gaziantep'in hızla gelişen, bölge illerinin yanı sıra Türkiye'ye örnek bir kent olduğunu dile getirdi. Resepsiyon, Nihat Devecioğlu'nun dinletisinin ardından ilk kez düzenlenen Antep Savunması Kahramanları'nın anlatıldığı interaktif hologram gösterisiyle sona erdi.

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen kokteyle de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle askeri, mülki erkan katıldı.