Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Doğu illerinden Gaziantep'e uyuşturucu getirildiği bilgisi üzerine harekete geçti. Otoyolun doğu turnikelerinde polisin geldiğini görünce kaçmaya çalışan bir otomobildeki 5 kişi kovalamaca sonucu yakalandı. Yakalanan şüphelilerin otoban kenarındaki menfeze gizlemeye çalıştığı 53 kilo esrar ele geçirildi. Şüphelilerden 24 yaşındaki Ahmet E. tutuklandı.

Gaziantep il merkezinde bir depoda uyuşturucu saklandığı bilgisini alan polis depoya baskın düzenledi. Düzenlenen operasyonda narkotik dedektör köpeği Şile'nin yardımıyla kömür çuvalları içinde üzerine talaş dökülerek saklanan 31 kilo esrar ele geçirildi.

Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde de valiz içerisinde 1.5 kilo esrar bulundu. Bu uyuşturucuyla ilgili yolcular 27 yaşındaki Adem S. ve 25 yaşındaki Damla Ö. tutuklandı.

Narkotik polisinin ayrıca bir otomobilde yaptığı aramada 6 paket halinde toplam 7 kilo 490 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucuyu 'Torbacı' denilen satıcılar aracılığıyla bağımlılara satamadan yakalanan 26 yaşındaki Tekin Ş.'nin narkotik köpeklerinin kokuyu almaması için uyuşturucu paketlerinin içine pul biber ve karabiber serptiği belirlendi. Polislere, "Evlenmek için uyuşturucu işine girdim" diyen Tekin Ş., Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.