Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İran'dan Türkiye'ye giriş yapan bir minibüsün gizli bölmelerinde arama yapıldı. Zulayı açan polisler bölmenin kapağında ise dua dikkati çekti. Burada torbalar halinde 38 kilo 125 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucuyla ilgili 39 yaşındaki E.O. ile 32 yaşındaki A.D. gözaltına alındı.

VEYSEL KARANİ'NİN MEZARINI ZİYARET

Zanlıların uyuşturucu ile birlikte Siirt'te Veysel Karani Hazretleri'nin mezarını ziyaret edip, burada hatıra fotoğrafı çektirdikleri ortaya çıktı. Yine İran'dan Türkiye'ye giriş yapan 46 yaşındaki B.D.'nin kullandığı TIR'ın gizli bölmelerinde 20 kilo 790 gram eroin bulundu. B.D. tutuklandı.

Suriye'den Gaziantep'te okul önlerinde satılmak üzere getirildiği belirlenen 39 bin 340 Captagon ele geçirilirken, bu olayla ilgili 27 yaşındaki K.G., 24 yaşındaki D.B. ve 18 yaşındaki Suriye uyruklu Seyfettin El Muhammet yakalandı. Muhammet'in, polisin kendisini gözaltına aldığı sırada, "Suriye'de Özgürlük Savaşçıları'ndan kurtuldum, ama sizden kurtulamadım" diye yakındığı öğrenildi.