Katliam nedeniyle Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun'un başkanlığını yaptığı Kent Konseyi'nin 'Teröre Karşı Kenetlenme Toplantısı'nda bir deklarasyon yayınlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin başta olmak üzere il yöneticileri, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin imzaladığı deklarasyonda, Gaziantep kentinin etnik, dinsel,, mezhepsel hiç bir ayırım gözetmeksizin saygı ve sevginin, birlikte yaşama kültürünün en güzel örneğinin yaşandığı bir kent olduğunua vurgu yapılarak şu görüşler belirtildi:

"Gaziantep'in huzur ve sükununu bozmaya yönelik Ramazan Bayramı'nın ikinci günü meydana gelen patlamada 4'ü çocuk 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, çok sayıda vatandaşımız yaralanmıştır. Bu insanlık dışı, hunharca olayı şiddetle kınıyor, tüm vatandaşlarımızı sükunete davet ediyoruz. Devletimizin, milletimizin, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışan, acımasızca terere başvuranlar ve teröre destek verenler ne Gaziantep'te ne başka bir yerde köte emellerine ulaşamayacaklardır. Birlikte çalışma, birlikte üretme, birlikte paylaşma, birlikte sevinip, birlikte gözyaşı dökmek bu kentin en önemli değerleridir. Dün, birlikte mücadele ederek gazilik ünvanını alan bu kentin çocukları, dedelerinin kendilerine miras bıraktığı bu kentte birlikte yaşamaya devam edeceklerdir. Çocukların da aralarında bulunduğu insanımızı hedef alan bu canice eylemi gerçekleştirenleri bir kez daha lanetliyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyor acılarını paylaşıyoruz."

GÖZALTI SAYISI 13'E YÜKSELDİ

Toplantıda konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata ise, Gaziantep'te insanların bugüne kadar hiçbir ayırım yapmadan dostça, kardeşçe yaşayıp gittiklerini, insanların kendi üzerlerine oynanan oyunlara gelmeyeceğini ve dostça yaşamaya devam edeceğini belirtti. Bombalı saldırıyı gerçekleştirenlere yönelik çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Vali Ata, "Bu saldırıyı yapanlar insanımızın dostu ve kardeşi olamaz. 1 yaşında, 4 yaşında 11 yaşındaki çocukları öldürenlerin dostu olamaz. Bu konuda yapılması gerekenler yapılıyor. Dün 6 olan gözaltı sayısı bugün itibarıyla 13'e çıktı. Yakın bir zamanda olay her yönüyle aydınlanacak ve bu katliamı yapanlar adalet önünde hesabını vereceklerdir. Hiç kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Hep beraber elele verip, birliğimizi beraberliğimiz bozmak isteyenlerin oyunlarını bozacağız" dedi. Vali'nin bu açıklamasından sonra 1 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

SALDIRI YERİNE ANIT YAPILACAK

Toplantıya katılanlar bu kaltiama en ağır tepkinin gösterilmesi için tel'in mitingleri yapılmasını önerirken, bir katılımcı ise saldırının yapıldığı yere bir anıt yapılmasını önerdi. Bunun üzerine sözalan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İstanbul'dan kendilerine böyle bir anıtın projesinin ücretsiz hazırlanması yolunda öneri geldiğini, bölgenin bu gözle değerlendirildiğini ve anıtın Şehitkamil belediyesi tarafından yapılmasının gündeme gelebileceğini belirtti.

SORUŞTURMADA SONA GELİNİYOR

Bombalı saldırının failleri ile ilgili soruşturmada birçok ilde gözaltılar gerçekleşirken, yakalananların verdiği ifadeleri değerlendiren güvenlik uzmanları bilinmeyenleri ortaya çıkarabilmek için çeşitli senaryolar düşünerek kısa sürede sonuç almaya çalışıyor. Bu tür soruşturmalarda kullanılan en son tekniklerle günlerdir detaylı ve çok gizli bir çalışma sürdürülürken, soruşturmayı etkilemeyecek düzeyde bir açıklamanın her an yapılabileceği belirtiliyor.