Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ak Partili, CHP'li ve MHP'li milletvekilleri, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, çevre il belediye başkanları ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Hem devletin zirvesinin camide olması hem de teröre karşı aşırı bir tepki gösterilmesine karşı cami ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemi alındı.

Patlamada infaz koruma memurları İsmail Daler (30), Davut Azak (31) ve Safi Canbaş (49), Şırnak'ta askerliğini yaparken izne gelen Onur Fikret Aker (21), aynı yaştaki eşi Duygu Aker ve henüz 1 yaşındaki kızları Almina Melisa Aker, yeğenleri Sevgi Gülperi İnanç (11), Süleyman Alkan (3) ve Sena Büyükkonuk (12) hayatını kaybetmişti. Ölenlerden Sena Büyükkonuk ile Süleyman Alkan'ın cenazeleri dün Gaziantep'te toprağa verilirken, infaz memuru Davut Azak'ın cenazesi de dün gece memleketi Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde defnedildi.

Terör kurbanları İsmail Daler, Safi Canbaş, Onur Fikret Aker, Duygu Aker, Almina Melisa Aker, Sevgi Gülperi İnanç'ın bayraklara sarılı tabutlarıyla, Bakan Fatma Şahin'in annesi Perihan Kıymık'ın tabutu yan yana dizildi.

ŞAHİN İLE EMİNE ERDOĞAN SARILIP AĞLADILAR

Tören sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, annesinin tabutu başında gözyaşlarını tutamadı. Çevresindekilerin sık sık sarılarak teselli etmeye çalıştığı Şahin'in yanına Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan geldi. Gözyaşlarını tutamayan Emine Erdoğan da anne acısı yaşayan Fatma Şahin'i teselli etmeye çalıştı. Erdoğan ile Şahin birbirlerine sarılarak ağladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, camiye geldiğinde ilk olarak burada hazır bekleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaşıp, terör kurbanlarının yakınlarının yanına gitti. Gül, ailelere başsağlığı diledi. Tören sırasında ölenlerin bazı yakınları da fenalık geçirdi. Bayılanlara camide bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti.

Abdullah Gül, Cemil Çiçek, Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve bakanlar yan yana saf tuttu. Devlet Bahçeli de biraz ilerde bir terör kurbanının tabutun önünde kurmaylarıyla birlikte saf tuttu. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, her bir cenaze için ayrı ayrı cenaze namazı kıldırdı.

Cenaze namazının ardından önce Onur Fikret Aker, eşi Duygu Aker ve kızları Almina Melisa Aker'in ardından da diğer terör kurbanlarının Türk bayraklarına sarılı cenazeleri askerler tarafından omuzlara alınarak cenaze araçlarına yüklendi. Bakan Fatma Şahin'in annesi Perihan Kıymık'ın cenazesi ile birlikte terör şehitlerinin cenazeleri caminin yanında bulunan Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. Terör kurbanı Sevgi Gülperi İnanç'ın cenazesi ise toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı Adana'ya gönderildi.

SORGULARI SÜRÜYOR

Öte yandan bombalı aracı Gaziantep'e getiren çekicinin şoförünün de aralarında bulunduğu 5 şüphelinin Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun sürdüğü bildirildi. PKK'nın Diyarbakır sorumlusu 'İrfan Amed' kod adlı Mehmet Tahir Kılıç'ın planladığı bilgilerine ulaşan istihbarat birimleri, saldırıyı bizzat planlayıp gerçekleştirenlerle ilgili olarak da önemli bilgilere ulaştı.

Daha önce Şanlıurfa'da ele geçen 50 kilo patlayıcıda olduğu gibi, bu kez de ulaşılan birçok bilgi operasyonda kesin sonuçlara ulaşılabilmesi için gizli tutuluyor. Ancak bu bilgiler Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakanlar ile paylaşıldı. Soruşturmada, Ankara'dan gelen bir ekip de görev yapıyor.

Bu arada patlamanın ardından savaş alanına dönen polis merkezinin önü de dün sabah erken saatlerden itibaren enkazlar ve kırık camlar toplanarak terörün görünen izleri tamamen silindi, ancak acısı yüreklerde kaldı.

Devlet zirvesinden ve siyasilerden, ısrarla kışkırtmalara karşı dikkatli olunmasını, birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan mesajlar geldi.