TCG Gaziantep (F-490) adlı fırkateyn, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Antalya'da ziyarete açıldı. Gaziantep Fırkateyni'ni ziyaret etmek isteyenler, Kaleiçi Yat Limanı'ndaki özel bir tekne ile fırkateyne götürüldü. Askerler tarafından karşılanan vatandaşlar, fırketeyni gezerek bilgi edinme fırsatı buldu. Akşam saatlerine kadar ziyarete açık olan fırkateyni şehit yakınları ve gaziler de ziyaret etti. Ziyarette uzman askerler eşliğinde fırkateyni gezen vatandaşlara, gemideki donanım hakkında bilgi verildi.

Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı TCG Gaziantep fırkateyninde biri dalış konusunda uzman olmak üzere iki doktor, iki sıhhiye astsubay ve 1 uzman teknisyen ve çeşitli sayılarda subay, astsubay, uzman, erbaş- er olmak çok sayıda asker görev yapıyor. Dünyanın her yerinden konuşabilmeye imkan sağlayan, uydu telefon sistemi bulunan gemide bir helikopter pisti ve hangarı, bir basınç odası, balistik yelek, gece görüş gözlüğü, gaz maskesi, roket atar, makineli tüfek, keskin nişancı tüfeği gibi teçhizatlar da yer alıyor.

Gaziantep Fırkateyni'nin, Akdeniz'de Somalili korsanlara karşı Aden Körfezi'nde, ardından Libya'da, son olarak da Kıbrıs açıklarında görev yaptığı belirtildi.