İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Bakkal, Gaziantep'in bin 400 yıllık geçmişe sahip bir İslam şehri olduğunu, İslam Eserleri Müzesi kuracaklarını söyledi. Prof. Dr. Ali Bakkal, "Müzede biraz teknoloji, biraz imitasyon, biraz da maket kullanacağız. Çünkü dünyanın seçkin müzelerinde bunlar bol bol kullanılıyor. Örneğin, sadece temeli bulunan Babil Sarayı'nın maketi Berlin Müzesi'nde göze çarpan ilk eserdir. Biz de kaybolan bazı eserlerin maketlerini sergileyeceğiz. Vatandaşlarımızın da tarihi önemi olan eserleri bizimle paylaşmasını bekliyoruz" dedi.

İslam Eserleri Müzesi için uygun bir yer bulduklarını ve il yöneticileriyle altyapı konusunda çalışmaların sürdüğünü kaydeden Müftü Bakkal, "Valimiz Sayın Erdal Ata ve belediye başkanlarımız da bu müzenin gerekliliğini dile getirdi. Müze için uygun bina belirledik. Ancak, daha güzelini bulmak istiyoruz" diye konuştu.

MÜZE KENTİ

Gaziantep'te Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Hasan Süzer Etnografya Müzesi, Medusa Cam Müzesi, Şahinbey Savaş Müzesi, Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi, Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesi ve Bakırcılık Müzesi bulunuyor. Ayrıca Hamam, Oyuncak ve Atatürk Anıevi müzelerinin kuruluş çalışmaları sürüyor.



AK(OA/CK)