Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı tarafından yaklaşık 15 gün önce bir suça karışan çeteye yönelik olarak düzenlenen operasyonda tutuklanan 32 yaşındaki Serkan Gar'ın birlikte yaşadığı 28 yaşındaki Başak Kar ile iki arkadaşı Gaziantep Cezaevi'ne ziyarete geldiği sırada, aynı yerde bulunan ve bir başka suç örgütüne mensup oldukları ileri sürülen kişiler arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek silahlı çatışmaya dönüştü. Cezaevi girişi ve otoparkta başlayarak, Gaziantep Adliyesi'nin yanındaki TEDAŞ'ın bahçesinde de devam eden çatışmada, Başak Kar ile 40 yaşındaki Ekrem Kolıkısa ve cezaevindeki eşini ziyarete gelen, olayla ilgisi bulunmayan 34 yaşındaki Sevim Köse ile kimliği belirlenemeyen bir kişi yaralandı. Yaralılardan 3'ü Şehitkamil Devlet Hastanesi, biri ise Özel SANKO Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Cezaevi ziyareti sırasında yaralanan Sevim Köse'nin kucağındaki çocuğu ise tesadüfen saldırıdan yara almadan kurtuldu.

2 KİŞİ POMPALI TÜFEKLERLE YAKALANDI

Olaydan sonra polisin başlattığı operasyonda 27 Z 0415 plakalı otomobille olay yerinden kaçmaya çalışan 2 kişi, 2 pompalı tüfek ile yakalanırken, olay yerinde ise bir tabanca bulundu. Saldırganlardan birinin elinde 'Akrep' dövmesinin bulunması dikkat çekti. Yaralılardan Ekrem Kolukısa ile Sevim Köse'nin durumunun ağır olduğu açıklandı.

BENDEN BİRİNİ ÖLDÜRMEMİ İSTEDİLER

Gözaltına alınan şüphelilerden 16 yaşındaki M.Ç., ifadesinde, "Ben başka bir suçtan dolayı cezaevinden denetimli serbestlik yasasından yararlanarak tahliye oldum. Adliyeye imza için giderken Ekrem Kolıkısa ve Başak Kar ile karşılaştım. Bana birini vurmam için tabanca verdiler. Ben de kabul etmedim. Kabul etmeyince tartıştım. Bana ateş etmek istediler ben de bana verdikleri tabanca ile ateş ettim. Kendimi korumak için ateş ettim" dediği öğrenildi.