Siverek ilçe merkezindeki Şair İbrahim Rafet Caddesi'nde bulunan Şair İbrahim Rafet İlköğretim Okulu'nda geçen yıl Müdür Başyardımcısı olarak görevlendirilen Mahmut H., Gaziantep'te meydana gelen saldırı sonrası Mersin'de gözaltına alındı. Bomba yüklü aracı çekiciye yüklettiren kişi olduğu iddia edilen Mahmut M.'nin bu suçlamayla gözaltına alınması, Siverek'te herkesi şoke etti. Eşi de Diyarbakır'da öğretmenlik yapan 3 çocuk babası Mahmut H.'nin çevresinde sakin bir kişi olarak tanındığını söyleyen meslektaşları ve kendisini tanıyanlar, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınmasına şaşırdı.

Bayram tatili nedeniyle görev yaptığı okulundan ayrılan Mahmut H.'nin yakın çevresine, Mersin'de yakınlarıyla bayramlaştıktan sonra üniversiteyi kazanan oğlunun kaydını yaptırmak için İstanbul'a gideceğini söylediği öğrenildi.

İDARİ İŞLEM BAŞLATILIYOR

Öte yandan izin süresi bitmesine rağmen görevine başlamayan ve bu yönde okul yönetimini bilgilendirmeyen Mahmut H. hakkında idari soruşturma başlatılacağı belirtildi. Okul yönetiminin, Mahmut H.'nin göreve başlamadığına ilişkin tutanak tutarak, idari soruşturma başlatılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuracağı da öğrenildi.



(HK/ESM)